Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed δείχνει αποφασιστικότητα

Θα πρέπει να περιμένουμε τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα πριν από τον Ιούνιο του 2019. Ο εμπορικός πόλεμος και η πιθανή χειραγώγηση νομισμάτων παραμένει στο επίκεντρο.

Η Fed δείχνει αποφασιστικότητα

Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οριζόντια εχθές, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve (Fed) στις 25-26 Σεπτεμβρίου κατέδειξαν ότι οι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής είναι ενωμένοι σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

Από τους έντεκα βασικούς τομείς που απαρτίζουν τον S&P 500, μόνο τέσσερις ενισχύθηκαν. Ο χρηματοοικονομικός τομέας σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη, με αύξηση 0,9%, ενώ τα υλικά σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση κατά 0,8%. Ο δείκτης δολαρίου ήταν ο πιο επωφελημένος, αφού αυξήθηκε κατά 0,6% στις 95,65 μονάδες, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,20%. Εξακολουθούμε να περιμένουμε άλλες τρεις αυξήσεις επιτοκίων απο τη Fed, πριν από τον Ιούνιο του 2019.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απέφυγε να κατηγορήσει την Κίνα ότι χειραγωγεί το νόμισμά της στην εξαμηνιαία έκθεση, δηλώνοντας ότι η πρόσφατη υποτίμηση του CNY πιθανώς θα επιδεινώσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να κατηγορήσει το Πεκίνο. Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Mitch McConnell προέτρεψε τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να επιλύσει γρήγορα την εμπορική διαμάχη καθώς αρχίζει να βλάπτει την οικονομία. Είπε επίσης ότι ελπίζει ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι αυξήσεις δασμών έως και 25% στα εισαγόμενα οχήματα από την Κίνα. Παρατηρούμε ακόμη τη δυνατότητα μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων, παρά την πίεση του χρόνου.

Η αγορά κατοικιών στην Αμερική μειώθηκε κατά 5,3%, στο 1.201 εκατομμύρια το Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 18 μηνών, υπογραμμίζοντας μια αδυναμία στην ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ. Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων, οι υψηλές τιμές κατοικιών και ο τυφώνας Florence, φαίνονται να αποτελούν τους παράγοντες της μείωσης .

 

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v