Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ενισχύονται ευρώ και στερλίνα

Οι ανησυχίες σχετικά με το εμπόριο και τα υψηλότερα επιτόκια, επηρεάζουν τις μετοχές. Πώς βλέπει η Nuntius ΑΧΕΠΕΥ τις κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος.

Γιατί ενισχύονται ευρώ και στερλίνα

Οι αμερικανικές μετοχές παρουσίασαν μια χαλαρή συνεδρία την Παρασκευή, με τον S & P 500 να υποχωρεί κατά 0,04% και τον NASDAQ 0,48% χαμηλότερα. Οι ανησυχίες σχετικά με το εμπόριο και τα υψηλότερα επιτόκια, επηρεάζουν τις μετοχές. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ντάλας , Ρόμπερτ Κάπλαν, δήλωσε ότι άλλες δύο εώς τρεις αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed, θα έθεταν τα επιτόκια της πολιτικής σε "ουδέτερο" έδαφος. Αναμένουμε τρεις ακόμη αυξήσεις της Fed μέχρι τον Ιούνιο του 2019, ακολουθούμενες από μια παύση.

Η GBP (+ 0,39%) και το ευρώ (+ 0,56%) ενισχύθηκαν έναντι του δολαρίου σε 1,3068 και 1,1516 αντίστοιχα, ενισχυμένο από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο γράφει πως η Πρόεδρος του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May,είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για να διευκολύνει την αποχώρηση από την ΕΕ. Αλλού, ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει σε μια εσωτερική συμφωνία για μια φορολογική αμνηστία. Είπε επίσης ότι επιδιώκει "έναν εποικοδομητικό και ειρηνικό διάλογο" με τις Βρυξέλλες για το σχέδιο παραβίασης των κανόνων της ΕΕ για τον προϋπολογισμό.

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ του 3ου τριμήνου κατά 6,5% σε ετήσια βάση, λίγο κάτω από τις προβλέψεις μας 6,6%.. Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας δήλωσε την Κυριακή ότι η Κίνα πρέπει να εξισορροπήσει σωστά την ανάγκη ανάπτυξης, και θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων και του ιδιωτικού τομέα.

ΝUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
Τηλ .: 210 3350.500
Συναλλαγές με πλατφόρμες:
Keystock.com
Key4trade.com
Interactivebroker κλπ.

Σημαντική σημείωση: Το άρθρο έχει συνταχθεί από τη Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και το περιεχόμενό του είναι αποκλειστικά πληροφοριακό. Δεν πρέπει να ερμηνεύετε οποιαδήποτε πληροφορία περιέχεται σε αυτό το άρθρο ως επενδυτική συμβουλή/σύσταση. Κανένα σημείο αυτού του άρθρου δεν συνιστά σύσταση ή προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου.

* Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v