Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood-UBS βλέπουν διαγραφή Πειραιώς από τον MSCI Emerging Markets

Η έξοδος της Πειραιώς από τον δείκτη MSCI Emerging Markets θα οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις ύψους 27,32 εκατ. δολαρίων, εκτιμά η UBS, με τη Wood να προβλέπει ακόμη μεγαλύτερες εκροές.

Wood-UBS βλέπουν διαγραφή Πειραιώς από τον MSCI Emerging Markets

Τη διαγραφή της Τράπεζας Πειραιώς από τον δείκτη MSCI Emerging Markets πιθανολογεί η UBS καθώς εκτιμά ότι η μετοχή της τράπεζας θα βρεθεί εκτός δείκτη κατά την αναθεώρηση των δεικτών στις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, η έξοδος της Πειραιώς από τον δείκτη MSCI Emerging Markets θα οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις ύψους 27,32 εκατ. δολαρίων ή 19,79 εκατ. μετοχών, αξίες που αθροίζονται στις μέσες ημερήσιες συναλλαγές επτά ημερών. 

Σημειώνεται ότι η Wood εκτιμά ότι οι συνολικές εκροές θα ανέλθουν στα 32 εκατ. δολάρια ή 11 φορές τη μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα της Πειραιώς το τελευταίο τρίμηνο.

H Wood θεωρεί απίθανη την αφαίρεση της Εθνικής Τράπεζας από τοn δείκτη, ενώ βλέπει πιθανότητα μεγαλύτερη του 50% για παραμονή και της Eurobank. Οσον αφορά στον Τιτάνα, ο οίκος διαβλέπει κίνδυνο διαγραφής μετά την έξοδο της μετοχής από το ΧΑ.    

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v