Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίηση στην κοινότητα των αναλυτών για το guidance της Μυτιληναίος

Οι χρηματιστηριακές σημειώνουν πως η πίεση της τιμής της μετοχής δεν συνάδει με τα θεμελιώδη του ομίλου, ενώ εκτιμούν πως η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα είναι υποτιμημένη. Καλές οι προοπτικές της Μυτιληναίος για την επόμενη χρονιά.

Ικανοποίηση στην κοινότητα των αναλυτών για το guidance της Μυτιληναίος

Για θετικό feedback από την παρουσίαση της Μυτιληναίος κάνει λόγο η Wood, η οποία διατηρεί τη σύσταση «Buy». Σχολιάζει ότι τόσο το ισχυρό guidance όσο και οι προοπτικές θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές. Θεωρεί την πρόσφατη πίεση που δέχθηκε η τιμή της μετοχής (-25% από την αρχή του έτους) δεν συνάδει με τα θεμελιώδη και τις προοπτικές κερδοφορίας της Μυτιληναίος. Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E <5x το 2019, με EV/EBITDA <3,5x, ενώ έχει πολύ αξιοπρεπή μερισματική απόδοση στο 5,3%.

Η Alpha από την πλευρά της, θεωρεί πως με βάση το νέο guidance της διοίκησης, η Μυτιληναίος θα διαπραγματεύονταν με EV/EBITDA μόλις 3,3x το 2019, κάτι που η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι είναι χαμηλό. Ωστόσο, παραμένει «αγοραστής» των μετοχών της Μυτιληναίος.

Η IBG σημειώνει πως παρά την βραδύτερη του αναμενόμενου πρόοδο σε βασικά έργα του τμήματος EPC καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, ωστόσο οι ισχυρές επιδόσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος και η σταθερή ανάκαμψη του τμήματος Ενέργειας και Αερίου το β’ εξάμηνο του 2018 έχουν οδηγήσει σε σταθερή δημιουργία ταμειακών ροών κατά το 2018, που είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά περισσότερο από 100 εκατ. ευρώ το χρέος, όταν την ίδια ώρα η εταιρεία πλήρωσε μέρισμα περίπου 40 εκατ. ευρώ. Για τη συνέχεια, γράφει η IBG, το ισχυρό guidance της διοίκησης για το επόμενο έτος σε συνδυασμό με την αύξηση του μερίσματος που στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς υποδηλώνει μερισματική απόδοση 5% (μικτά) είναι θετική είδηση για τους επενδυτές. Αν και στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της η IBG υιοθετεί πιο συντηρητική στάση για τα στοιχεία του 2019, αναμένοντας κυρίως την πρόοδο στα έργα EPC, ωστόσο θεωρεί πως στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς η μετοχή της Μυτιληναίος είναι σημαντικά υποτιμημένη και επαναλαμβάνει τη σύσταση “Buy”.

H Beta κάνει λόγο για ένα γενικά «υποσχόμενο outlook» για την επόμενη χρονιά. Ο όμιλος διαπραγματεύεται με ιδιαίτερα χαμηλούς πολλαπλασιαστές (PE 6x EV/EBITDA 5,2x) και έχει μια αξιοπρεπή μερισματική απόδοση της τάξης του 5%. Το νέο guidance για το 2019 θα οδηγήσει σε γενναίες αναβαθμίσεις στις αποτιμήσεις, σημειώνει η Beta.

Η Euroxx από την πλευρά της σχολιάζει πως συνεχίζει να θεωρεί ότι τα θεμελιώδη του ομίλου Μυτιληναίου παραμένουν ισχυρά σε όλους τους τομείς, κάτι που προοιωνίζεται άλλη μια ισχυρή χρηματοοικονομική επίδοση το 2019, όπως επιβεβαιώνεται από το αρχικό guidance του CEO της Μυτιληναίος. Από άποψη αποτίμησης, μετά την πρόσφατη αδυναμία στην τιμή της μετοχής (-6% τον τελευταίο μήνα, εν μέρει και λόγω MSCI) το αρχικό guidance υποδηλώνει EV/EBITDA 3,5x για το 2019, κάτι που η Euroxx θεωρεί πως δεν αντανακλά τα ισχυρά θεμελιώδη του ομίλου, το ισορροπημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο που δημιουργεί υψηλή ρευστότητα, την συνέπεια της διοίκησης και τις προοπτικές υψηλής ανάπτυξης.

Η Πειραιώς, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο αυξημένο μέρισμα, στην εκτίμηση για διπλασιασμό των εσόδων το 2020 και τη μείωση του χρέους, ενώ σημειώνει πως το τμήμα μεταλλουργίας θα συνεχίσει την θετική του τάση το 2019 ενώ αναμένεται και comeback του τμήματος EPC.  

Η Axia στέκεται στο επικαιροποιημένο guidance για αύξηση περίπου 30% των EBITDA και των καθαρών εσόδων το 2019 λόγω ισχυρών επιδόσεων και στα τρία τμήματα του ομίλου Μυτιληναίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v