Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί αισιοδοξεί η 3Κ ΑΕΔΑΚ για οικονομία και ΧΑ

Στους στόχους της 3K ΑΕΔΑΚ η προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό και η διαχείριση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Την αισιοδοξία του για το μακροπρόθεσμο μέλλον της οικονομίας και των υγιών εισηγμένων εξέφρασε ο Τάκης Κανελλόπουλος.

Γιατί αισιοδοξεί η 3Κ ΑΕΔΑΚ για οικονομία και ΧΑ

Την αισιοδοξία του για το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και των καλών εταιρειών του ΧΑ (αυτών που έμειναν αλώβητες στην κρίση και έχουν τώρα τις προϋποθέσεις να πάνε πολύ καλύτερα) εξέφρασε χθες ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος, μέτοχος της 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ και γνωστός στο ευρύ επενδυτικό κοινό από τη θέση του στο Δ.Σ. της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

«Μετά από την επώδυνη οικονομική κρίση, το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας επιθυμεί πλέον ένα μοντέλο που να οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη. Οι ιδεοληψίες και οι αντιστάσεις του παρελθόντος έχουν πλέον ατονήσει. Ο φανατισμός των πολιτών για τα πολιτικά έχει αμβλυνθεί και αυτό αποτελεί θετικό γεγονός. Πιστεύω ότι βαδίζουμε προς ένα πιο ορθολογικό μοντέλο στη χώρα μας. Η όλη διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο, θα δούμε διακυμάνσεις, πλην όμως εκτιμώ πως τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας. Η παρούσα περίοδος είναι αρκετά ασφαλής για αγορές ποιοτικών ελληνικών μετοχών με μεσομακροπρόθεσμη προοπτική. Πιστεύω πως η ορατότητα είναι μεγαλύτερη για το τι θα συμβεί μετά από πέντε ή δέκα χρόνια, παρά για το τι θα δούμε την επόμενη διετία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος εξέφρασε τη γενικότερη θέση της 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ, πολιτική της οποίας είναι η ενεργή διαχείριση, με έμφαση στα θεμελιώδη δεδομένα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των υγιών εταιρειών. Το ζήτημα της εταιρικής διακυβέρνησης παίζει ενεργό ρόλο στην επιλογή των μετοχών.

Παράλληλα τόσο ο γενικός διευθυντής, όσο και ο διευθυντής marketing της 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ κ.κ. Γιώργος Κουφόπουλος και Θόδωρος Λιζάρδος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στους στόχους της εταιρείας, στους οποίους συμπεριέλαβαν:

• Την προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό στην Ελλάδα και στις επενδυτικές στρατηγικές της 3Κ Investment Partners.

• Τον εμπλουτισμό προϊόντων με επενδυτικές στρατηγικές που επενδύουν σε αξίες του εξωτερικού.

• Την ανάπτυξη λύσεων συνταξιοδοτικών παροχών. Ειδικότερα, η εταιρεία είναι σε θέση να αναλάβει «με το κλειδί στο χέρι» τη διαχείριση ενός φορέα Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης.

• Την on line διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων (δραστηριότητα που ήδη έχει ξεκινήσει).

Ήδη το αμοιβαίο κεφάλαιο 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού έχει καταγράψει κατά την τελευταία τριετία κέρδη 67,73%, επίδοση που είναι διπλάσια από την αντίστοιχη του Δείκτη Αναφοράς.

Οι βασικές αρχές της γνωστής ΑΕΔΑΚ είναι ότι:

• Οι αγορές και τα χρηματιστήρια υπάρχουν για να μας βοηθάνε να αγοράζουμε ή να πουλάμε και όχι να μας λένε τι είναι το σωστό.

• Διακυμάνσεις μπορεί να υπάρχουν, όμως επιδιώκουμε να μην έχουμε μόνιμη βλάβη στις επενδύσεις μας.

• Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και αυτό μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε με το μέρος μας τις πιθανότητες επιτυχίας.

• Οι άνθρωποι και η κουλτούρα είναι η βασικότερη κινητήρια δύναμη πίσω από τα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v