Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nuntius: Η Fed καθορίζει την τάση στις αγορές

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά και οι εξελίξεις στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις δίνουν σινιάλα στις αγορές.

Nuntius: Η Fed καθορίζει την τάση στις αγορές

Η Federal Reserve (Fed) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια. Τα σχόλια του επικεφαλής Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση, έδειξαν μία διάθεση αύξησης επιτοκίων ελαφρώς ενισχυμένη από το αναμενόμενο, τονίζοντας την «παροδική» αδυναμία του πληθωρισμού. Αυτό προλαμβάνει την Fed να δεσμευτεί σε μια περικοπή, σε περίπτωση μείωσης του δείκτη Κατανάλωσης (PCE) κατά -15% στους επόμενους μήνες, και απομακρύνεται από την ασφαλιστική περικοπή που προτείνουν άλλα μέλη της Fed.

Το Politico αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι κοντά σε μια συμφωνία για τον τερματισμό ορισμένων δασμών, π.χ. αφαιρώντας δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων, ωστόσο μπορεί να παραμείνουν το 25% των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολαρίων, ενδεχομένως και μετά το 2020, το οποίο ανταποκρίνεται σε γενικές γραμμές στις προσδοκίες μας. Αναφερόμενοι στις πηγές, το CNBC αναφέρει ότι μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας είναι "δυνατή" μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Η αύξηση του δείκτη απασχόλησης ADP τον Απρίλιο ανήλθε στις 275 χιλ. (εκτίμηση 180 χιλ.), ο κατασκευαστικός δείκτης PMI ITS Markit στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 52,6 (εκτίμηση 52,4), ενώ ο κατασκευαστικός δείκτης ISM στο 52,8, μειωμένος από τον αναμενόμενο (55), ενώ τα κατασκευαστικά έξοδα μειώθηκαν κατά 0,9% (εκτίμηση 0%).

Με τις περισσότερες μεγάλες αγορές να παραμένουν κλειστές την Πρωτομαγιά, οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν στα χαμηλά επίπεδα της συνεδρίασης μετά τα σχόλια της Fed, ενώ τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα αποδυναμώθηκαν, με την επανεξέταση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων στο 2,50%, το USD κέρδισε 0,2%, ενώ τα βασικά εμπορεύματα υποχώρησαν κατά 0,3%.

Η σημερινή προσοχή στην αγορά θα αφορά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας για τα επιτόκια (χωρίς αναμενόμενη μεταβολή) και την έκθεση για τον πληθωρισμό, καθώς και τους κατασκευαστικούς δείκτες (PMI) για τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com ( forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com ( CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers ( διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνείστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία )

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v