Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική και Eurobank επέστρεψαν στον MSCI Global Standard

Επιστρέφουν οι μετοχές των δύο ελληνικών τραπεζών στον βασικό δείκτη του MSCI. Στις 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το rebalancing. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις ξένων οίκων για τις εισροές που μπορεί να προκύψουν για τους δύο τίτλους.

Εθνική και Eurobank επέστρεψαν στον MSCI Global Standard

Στην προσθήκη των δύο ελληνικών τραπεζών στον δείκτη MSCI Global Standard προχώρησε ο MSCI στην εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών. Το rebalancing θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου. Οι δύο τίτλοι αφαιρούνται από τον  MSCI Global Small Cap.

Η εξέλιξη είχε προβλεφθεί στις αναλύσεις ξένων οίκων. H Société Générale αλλά και η Bernstein, η οποία διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στις αναθεωρήσεις των δεικτών που ακολουθούν τα passive funds και είχε εκτιμήσει εγκαίρως τις αλλαγές του Νοεμβρίου και την έξοδο των τριών τραπεζών από τον δείκτη MSCI Greece Standard, ανέμεναν ότι οι μετοχές της Eurobank αλλά και της Εθνικής Τράπεζας θα μεταφερθούν από τον δείκτη MSCI Greece Small Cap στον μεγαλύτερο δείκτη MSCI Greece Standard.

H Société Générale δικαιολογεί την επάνοδο των δύο μετοχών στον δείκτη MSCI Greece Standard ως αποτέλεσμα της αύξησης της κεφαλαιοποίησής τους.

Για τη Eurobank, οι εισροές που υπολογίζει η Bernstein και αφορούν μόνο τις εισροές από τη μετάβαση στον μεγαλύτερο δείκτη και όχι τις πιθανές εκροές από την έξοδο στον δείκτη Small Cap είναι 92,9 εκατ. μετοχές ή 10,03 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα.

Η Société Générale υπολογίζει ότι οι εισροές στη μετοχή της Eurobank θα είναι της τάξεως των 91,37 εκατ. μετοχές ή 77 εκατ. δολάρια ή 9,96 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα. Η γαλλική τράπεζα ωστόσο τοποθετεί την πιθανότητα στο μεσαίο εύρος και όχι υψηλή όπως ήταν για την έξοδο του Νοεμβρίου.

Για την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, η Bernstein υπολογίζει ότι οι εισροές θα διαμορφωθούν στα 27,4 εκατ. μετοχές ή 6,46 φορές την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα σε μετοχές. Η Société Générale υπολογίζει ότι οι εισροές στη μετοχή θα είναι της τάξεως των 26,99 εκατ. μετοχών ή 59,07 εκατ. δολαρίων ή 6,51 φορών την ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα. Επίσης, για την ΕΤΕ η γαλλική τράπεζα θεωρεί μεσαία την πιθανότητα επιβεβαίωσης.

Στον MSCI Standard θα υπάρχουν πλέον οκτώ μετοχές: Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, OTE, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τιτάν και Motor Oil Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v