Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο

Μετά από ένα μήνα αβεβαιότητας οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά στην μεταναστευτική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Αισιόδοξες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο

Μεγάλη μέρα εχθές για τις διεθνείς αγορές, καθώς κέρδη σημείωσαν οι μετοχές σε ολόκληρη την Ασία και την Ευρώπη. Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητες. Μετά από ένα μήνα αβεβαιότητας σχετικά με την πολιτική της Αμερικής, στα πλαίσια του εμπορικού πολέμου, οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά στην μεταναστευτική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, η οποία παραμέρισε ενδεχόμενους δασμούς σε μεξικανικά προϊόντα, τουλάχιστον προσωρινά. Ωστόσο, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας παραμένουν στον αέρα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, δήλωσε ότι αναμένει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, στην επερχόμενη συνάντηση των G20 στην Ιαπωνία, στα τέλη του μήνα.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, οι επενδυτές σήμερα θα αναμένουν την έκθεση του τελευταίου Δείκτη Τιμών Καταλωτή (CPI), στις ΗΠΑ. Αναλυτές εκτιμούν πως ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή θα αυξηθεί κατά 18 bp το Μάιο, διατηρώντας αμετάβλητο τον πληθωρισμό στο 2,1%. Προτιμούμε τις μετοχές των ΗΠΑ και των αναδυόμενων αγορών έναντι των μετοχών της Ευρωζώνης, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε τους κινδύνους της τελευταίας.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου τύπου WTI, αυξήθηκαν την Τρίτη. Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) θα αποφασίσουν, στην επόμενη συνεδρίασή τους στις 25 Ιουνίου, να επεκτείνουν τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η τρέχουσα αστάθεια στην αγορά πετρελαίου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία τέτοια απόφαση. Τα αποθέματα πετρελαίου στην Αμερική είναι και αυτά ασταθή, με αποτέλεσμα να καθίσταται επισφαλής η επενδυτική δραστηριότητα. Συνεπώς, παραμένουμε ουδέτεροι για την αγορά εμπορευμάτων, καθώς και για το πετρέλαιο.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v