Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σενάρια για πάγο στους νέους δασμούς Τραμπ κατά της Κίνας

Πίεση στις διεθνείς αγορές μετά τα σχόλια του Προέδρου της Fed, Jerome Powell και του James Louis Bullard, παρά τις θετικές πληροφορίες από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου.

Τα σενάρια για πάγο στους νέους δασμούς Τραμπ κατά της Κίνας

Το Bloomberg ανέφερε σήμερα ότι η Αμερική πρόκειται να αναστείλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δις. δολλαρίων, ενόψει και της εκκίνησης των εμπορικών συνομιλιών. Αυτό θα αποφασιστεί από τους αντίστοιχους επικεφαλής στη σύνοδο κορυφής των G20 αυτήν την εβδομάδα.

Πριν από τη διαρροή των νέων, οι διεθνείς αγορές έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα για τους εξής λόγους: Πρώτον, τα σχόλια του Προέδρου της Fed, Jerome Powell και του James Louis Bullard πως οι επιτοκιακές πολιτικές ήταν περισσότερο συγκρατημένες απ’ό,τι αναμενόταν. Δεύτερον, η δήλωση ενός ανώτερου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης, πως μία εμπορική συμφωνία δεν αναμένεται να επιτευχθεί στη διάσκεψη κορυφής των G20. Τρίτον, οι ενίσχυση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας ύστερα από την ανακοίνωση της Washington Post ότι τρεις κινεζικές τράπεζες αντιμετωπίζουν δυνητικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ το Bloomberg είπε ότι η Κίνα ενδέχεται να βάλει σε ‘’μαύρη λίστα’’ την FedEx. Τέταρτον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε το Ιράν να λάβει σοβαρά το μήνυμά του και τέλος, οι αμερικανικές πωλήσεις κατοικιών και η εγχώρια καταναλωτική δυνατότητα υποχώρησαν.

Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,5%, ο S&P 500 κατά 1,0%, ο Dow Jones κατά 0,7%, ο Euro STOXX 50 κατά 0,3%, ενώ ο MSCI China κατά 1,6%. Οι αποδόσεις των διεθνών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν και αυτές, με το 10ετές αμερικανικό ομόλογο να υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης, σε χαμηλό 32 μηνών στο 1,99%, με τις αποδόσεις των 2ετών ομολόγων να ενισχύονται κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,75%. Το αμερικανικό δολλάριο ενισχύθηκε κατά 0,2%, ενώ ο χρυσός παρέμεινε σταθερός. Το αργό πετρέλαιο τύπου WTI, ενισχύθηκε κατά 2% μετά από ανακοίνωση που προβλέπει μείωση στα αμερικανικά αποθέματα.

Η αναζωπύρωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας ενδέχεται να επηρεάσει τη μεταβλητότητα των αγορών αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, παραμένουμε αισιόδοξοι για μια επερχόμενη εμπορική συμφωνία.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες: wiredmarket.com (forex, CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα)
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v