Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγορές καλωσορίζουν την Lagarde

Σε νέα ιστορικά υψηλά η αμερικανική αγορά λόγω των αυξημένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων εντός του τρέχοντος μήνα.

Οι αγορές καλωσορίζουν την Lagarde

Μετά από τα ασθενή οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ, η εκτίμηση της αγοράς για μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο, οδήγησε σε νέα ιστορικά υψηλά την αμερικανική αγορά, ενώ οι αποδόσεις των 10ετων κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλά 32 μηνών. Το αμερικανικό δολλάριο και ο χρυσός παρέμειναν σταθερά, ενώ το πετρέλαιο τύπου WTI  υποχώρησε μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων.

Η υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ, σημερινή επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την επιτυχία του Mario Draghi ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), έγινε δεκτή. Οι ευρωπαϊκές μετοχές χτύπησαν υψηλά 11 μηνών, ενώ οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά, στο -0,39%. Εκτιμάται πως η υποψηφιότητα της Lagarde θα διασφαλίσει πιθανώς τη συνέχεια της ευρωπαϊκής νομισματικής πολιτικής, ενώ υποστηρίζει τη χρήση της δημοσιονομικής πολιτικής για την προώθηση της ανάπτυξης.

Τo 10ετές ιταλικό ομόλογο υποχώρησε κατά 25 μονάδες βάσης, στα χαμηλότρεα επίπεδα από το 2016, μετά τις ‘’πειθαρχικές’’ δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στην Ιταλία, λόγω του υπερβολικού της ελλείματος.  Το επίκεντρο της προσοχής την επόμενη εβδομάδα θα είναι η εξαμηνιαία μαρτυρία Humphrey-Hawkins του προέδρου της Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, και στα πρακτικά της συνάντησης της Fed τον Ιούνιο. Αναμένεται από τον Powell να επαναλάβει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μείωσης επιτοκίων ως "ασφάλεια" κατά τη συνεδρίαση της Fed στις 31 Ιουλίου. Αναμένουμε από την Fed να χρησιμοποιήσει το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων ως το βασικό εργαλείο για τη χαλάρωση, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει η πορεία της μείωσης του ισολογισμού.  

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v