Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή της συνάντησης της Fed οι αγορές

Εν μέσω των προσδοκιών μείωσης των επιτοκίων, οι αποδόσεις των ομολόγων εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση.

Εν αναμονή της συνάντησης της Fed οι αγορές

Ιστορικά υψηλά σημείωσαν οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq την Τετάρτη, χωρίς όμως να μπορέσουν να συμπαρασύρουν ανοδικά και τις λοιπές αγορές την Πέμπτη. Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Ασία είχαν μικτά πρόσημα, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν συγκρατημένα κέρδη, ενόψει των προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από την Fed, στη συνάντησή της τέλη του μήνα. Η αμερικανική αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω εθνικής αργίας.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις μισθολογικές καταβολές στον ιδιωτικό τομέα στην Αμερική, ενίσχυσαν περαιτέρω τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Fed. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία ADP, οι ιδιωτικές μισθώσεις αυξήθηκαν λιγότερο από ό, τι αναμενόταν τον Ιούνιο, μόλις κατά 102.000. Τα στοιχεία αυτά προηγήθηκαν της σημερινής έκθεσης σχετικά με την αμερικανική αγορά εργασίας, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει μέτρια ανάκαμψη μετά από μια κακή έκπληξη τον Μάιο. Αναμένεται ότι οι μισθώσεις (εκτός του αγροτικού τομέα) θα αυξηθούν κατά 140.000 τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, η αγορά εργασίας θα πρέπει να απομονώνεται από τη συνεχιζόμενη διεθνή πτώση της ανάπτυξης, ενώ οι κίνδυνοι παραμένουν αρνητικοί σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

 Εν μέσω των προσδοκιών μείωσης επιτοκίων, οι ανεπτυγμένες αποδόσεις των αγοραίων ομολόγων εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση, με το γερμανικό 10ετές ομόλογο να διαπραγματεύεται σήμερα κοντά στο -0,40%, ενώ το αμερικανικό 10ετές ομόλογο έκλεισε στο 1,95% την Τετάρτη.  Η άποψη πως τα κρατικά ομόλογα δεν είναι ελκυστικά συνεχίζει να επικρατεί, καθώς τα υψηλά επίπεδα τιμών τους, περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες απόδοσης.

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ

210 3350500

πλατφόρμες : wiredmarket.com (forex , CFD's σε μετοχές και εμπορεύματα)
key4trade.com (CFD's σε κρυπτονομίσματα )
Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια ( είτε webinars είτε με φυσική παρουσία)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v