Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BASF: Βουτιά 6% για τη μετοχή της μετά την προειδοποίηση κερδών

Για τη χρονιά συνολικά, η γερμανική εταιρεία χημικών αναμένει ότι θα υποχωρήσουν κατά 30%, ενώ προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη μεταξύ 1% και 10%. Η μετοχή της υποχωρεί 6% και επιβαρύνει τον τομέα χημικών εταιρειών.

BASF: Βουτιά 6% για τη μετοχή της μετά την προειδοποίηση κερδών

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας χημικών BASF, αφότου η επιχείρηση προειδοποίησε για τα κέρδη.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, αναμένει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων το δεύτερο τρίμηνο θα φτάσουν περίπου τα 500 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι 60% χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Για τη χρονιά συνολικά, η BASF αναμένει ότι θα υποχωρήσουν κατά 30%, ενώ προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη μεταξύ 1% και 10%.

Η μετοχή της υποχωρεί 6%, στα €59,29 και ασκεί πιέσεις στον ευρύτερο κλάδο. Η μετοχή της Bayer, επίσης εταιρείας χημικών, υποχωρεί 2%.

Η BASF αναφέρει ως αιτία για τα προβλήματά της την επιβράδυνση στον τομέα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και την παρατεταμένη εμπορική σύγκρουση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, ενώ οι καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ «χτύπησαν» τη ζήτηση για γεωργικά προϊόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v