Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μετεκλογικά top picks της Eurobank Equities

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και σε αύξηση των επενδύσεων. Πρόκληση η υλοποίηση των υποσχέσεων για μείωση της φορολογίας. ΟΠΑΠ, Jumbo και Alpha στις κορυφαίες της επιλογές.

Τα μετεκλογικά top picks της Eurobank Equities

Την εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα αναζωπυρώσει τις προσδοκίες για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας διατυπώνει η Eurobank. Σε ανάλυσή της μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, η Eurobank σχολιάζει πως η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της μία πλήρη τετραετή θητεία για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, δεδομένου ότι ο πολιτικός κύκλος έχει αποσυνδεθεί από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.

Δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δομικά μία φιλικότερη προς το επιχειρείν ατζέντα σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση, το νέο Κοινοβούλιο αποτελείται από βουλευτές που είναι πιο θετικά διακείμενοι σε μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, τονίζει η Eurobank. Αυτό είναι πιθανό να προετοιμάσει το έδαφος για βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και επιχειρηματικό κλίμα, τονώνοντας τις επενδύσεις, σημειώνει η Eurobank. Προσθέτει πως η νέα κυβέρνηση καλείται να διασφαλίσει την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, προκειμένου να λάβει περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Αφετέρου, όμως, η κυβέρνηση καλείται επίσης να υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της για μείωση των φόρων, γεγονός που ίσως θέσει σε κίνδυνο τον στόχο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Αναφορικά με την επενδυτική στρατηγική, η Eurobank ξεχωρίζει ως κορυφαίες επιλογές την Αlpha Βank από τις τραπεζικές και τις μετοχές του ΟΠΑΠ και της Jumbo από τα υπόλοιπα blue chips. Συγκεκριμένα, για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank ορίζει ως τιμή-στόχο τα 11,70 ευρώ και για την Jumbo τα 19,40 ευρώ, ενώ για την Alpha η τιμή-στόχος προσδιορίζεται στα 2,30 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v