Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμη η ζήτηση για το νέο 30ετές Bund με αρνητική απόδοση

Η δημοπρασία προσέλκυσε μόνο €869 εκατ. έναντι προσφοράς €2 δισ. Είναι το πρώτο 30ετές που πωλείται χωρίς πληρωμές τοκομεριδίων, που σημαίνει ότι οι επενδυτές που θα το κρατήσουν μέχρι τη λήξη δεν θα πάρουν τίποτα μέχρι το 2050.

Αδύναμη η ζήτηση για το νέο 30ετές Bund με αρνητική απόδοση

Στην πώληση 30ετούς ομολόγου με αρνητική απόδοση για πρώτη φορά προχώρησε η Γερμανία, αν και η ζήτηση για τη σημερινή δημοπρασία ήταν αδύναμη, με τους επενδυτές να είναι διστακτικοί στην προοπτική της τοποθέτησης των χρημάτων τους για τρεις δεκαετίες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πώληση του νέου ομολόγου ωρίμανσης 2050, τιμολογήθηκε με απόδοση -0,11%, σε ευθυγράμμιση με τα yields στη δευτερογενή αγορά.

Τα 30ετή Bund έχουν βυθιστεί σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε «ασφαλή καταφύγια», εν αναμονή του προγράμματος αγοράς assets από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ομόλογο είναι το πρώτο 30ετές που πωλείται χωρίς πληρωμές τοκομεριδίων, που σημαίνει ότι οι επενδυτές που θα το κρατήσουν μέχρι τη λήξη δεν θα πάρουν τίποτα μέχρι το 2050.

Ωστόσο, η δημοπρασία προσέλκυσε μόνο 869 εκατ. ευρώ έναντι προσφοράς €2 δισ.

Ο λόγος της ζήτησης/προσφοράς ήταν ο πιο αδύναμος από τουλάχιστον το 2011, σύμφωνα με τον Peter McCallum, στέλεχος της Mizuho.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v