Ανοιξε βιβλίο προσφορών για το 10ετές η Αθήνα

Το guidance για το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώνεται στην περιοχή του 1,55%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να αντληθεί ποσό της τάξης του 1-2 δισ. ευρώ και να προσελκυστούν επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό χαρακτήρα.

Ανοιξε βιβλίο προσφορών για το 10ετές η Αθήνα

Το ελληνικό δημόσιο άνοιξε σήμερα το πρωί βιβλίο προσφορών για υφιστάμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου λήξης τον Μάρτιο του 2029. 

Το guidance για το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώνεται στην περιοχή του 1,55% ενώ το ύψος της έκδοσης προσδιορίζεται κατ' ελάχιστον στο 1 δισ. ευρώ. 

Οπως έγινε γνωστό χθες, η Αθήνα έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan να επανανοίξουν υφιστάμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου, λήξης τον Μάρτιο του 2029.

Η απόδοση του τίτλου στη δευτερογενή αγορά είναι στο 1,40%, με την τιμή στο 121. Το κουπόνι του τίτλου που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο φέτος διαμορφώνεται στο 3,875%, ενώ η Αθήνα είχε αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι να αντληθεί ποσό της τάξης του 1-2 δισ. ευρώ και να προσελκυστούν επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό χαρακτήρα. Η κίνηση γίνεται καθώς έχει καταγραφεί μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v