Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιόδοξη η Whitetip ΑΕΠΕΥ για τα ελληνικά assets

Πώς βλέπει την επόμενη μέρα των εγχώριων περιουσιακών στοιχείων ο διευθύνων σύμβουλος της Whitetip ΑΕΠΕΥ κ. Μπάμπης Αγγελετόπουλος. Τι είναι το νέο σύστημα επενδυτικών υπηρεσιών «Tasis» που λανσάρει η εταιρεία στην αγορά.

Αισιόδοξη η Whitetip ΑΕΠΕΥ για τα ελληνικά assets

Την αισιοδοξία του για τη μεσομακροπρόθεσμη πορεία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Whitetip ΑΕΠΕΥ κ. Μπάμπης Αγγελετόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία του με αντικείμενο το νέο σύστημα παροχής επενδυτικών συμβουλών με την επωνυμία «Tasis».

Ο κ. Αγγελετόπουλος αν και δεν συμμερίστηκε όσους δηλώνουν άκρατα θετικοί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (εξ’ αιτίας των δομικών αδυναμιών που υπάρχουν και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται) στήριξε την αισιοδοξία του (σε περίπτωση που κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη δεν συμβεί) σε παράγοντες όπως:

• Στο περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων που υπάρχει στην Ευρώπη, όταν στην Ελλάδα οι σχετικές αποδόσεις κινούνται σε θετικό έδαφος.

• Στη βελτίωση του κλίματος που παρατηρείται στην Ελλάδα σε σχέση με το παρελθόν και στην προσδοκία του ότι το ΑΕΠ θα ανεβαίνει.

• Στο γεγονός ότι τα assets στη χώρα μας δεν έχουν «φουσκώσει» από την έντονη επιθετική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως πχ συνέβη με το QE.

Αντίθετα, πρόκληση για το ΧΑ παραμένει το να διατηρήσει τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που διαπραγματεύονται σ΄ αυτό.

Σε ότι αφορά το Tasis, πρόκειται για ένα σύστημα παροχής επενδυτικών συμβουλών που απευθύνεται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές και στόχο έχει την προστασία των επενδυτών από βασικά χαρακτηριστικά σφάλματα όπως ο μιμητισμός, η εμμονή σε ζημιογόνες θέσεις, το πρόωρο κλείσιμο κερδοφόρων επιλογών, η έλλειψη πειθαρχίας και οι υπερβολικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον Chif Investor Officer της Whitetip ΑΕΠΕΥ κ. Δημήτρη Νούσια, το «Tasis» απαντά σε βασικά ερωτήματα όπως το πού να επενδύσω, πώς να κατανείμω τις επενδύσεις μου και πώς να τις διαχειριστώ στη συνέχεια. Πρόκειται για μια επενδυτική στρατηγική που αγαπάει την τάση και την περιορισμένη διακύμανση, δίνοντας παράλληλα προσοχή στο μέτωπο του κινδύνου. Οι προτάσεις του συστήματος διαφοροποιούνται ανά πελάτη, ανάλογα με το ύψος του κεφαλαίου του και τη σχέση κινδύνου-απόδοσης που επιλέγει».

Σύμφωνα με την Whitetip ΑΕΠΕΥ, «στον πυρήνα της διαδικασίας του Tasis βρίσκεται ο προηγμένος κώδικας ποσοτικής ανάλυσης της Whitetip, ο οποίος σε καθημερινή βάση επεξεργάζεται και αναλύει πάνω από δέκα χιλιάδες μετοχές, ETF’s, commodities και ισοτιμίες, εντοπίζοντας εκείνα που παρουσιάζουν την εντονότερη τάση, είτε ανοδική, είτε πτωτική.

Αξιολογώντας το προφίλ κάθε πελάτη-επενδυτή ξεχωριστά και συνυπολογίζοντας το ύψος του χαρτοφυλακίου του, το επίπεδο του ρίσκου το οποίο ο ίδιος έχει επιλέξει και το ρίσκο του κάθε προϊόντος ξεχωριστά, το Tasis δημιουργεί εξατομικευμένες επενδυτικές προτάσεις ακριβείας, με σαφή σημάδια εισόδου-εξόδου και αυστηρά προδιαγεγραμμένη στρατηγική διαχείρισης επενδυτικού ρίσκου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v