Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς

Η μεταφορά δανείων ύψους 675 εκατ. ευρώ στα μη εξυπηρετούμενα επισκίασε τις ισχυρές λειτουργικές τάσεις και θέτει σε κίνδυνο το στόχο του 2019, αναφέρουν οι χρηματιστηριακές.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς

Τις εκτιμήσεις τους για την Τράπεζα Πειραιώς μετά και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου καταθέτουν JP Morgan, Merrill Lynch, Pantelakis και Euroxx. 

Για ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις από την τράπεζα κάνει λόγο η JP Morgan σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση underweight και την τιμή-στόχο των 2,4 ευρώ. Όπως αναφέρει, οι τάσεις στο τρίμηνο επιβεβαιώνουν το ισχυρό λειτουργικό turnaround της τράπεζας. Ωστόσο, σημειώνει, η επιβράδυνση στη μείωση των NPEs στο τρίμηνο αποτελεί «σκιά», κυρίως λόγω μεταφοράς εταιρικών δανείων ύψους 675 εκατ. ευρώ στα «μη εξηπηρετούμενα». Πλέον, ο στόχος NPEs για το 2019 (στα 22,9 δισ. ευρώ) είναι δύσκολα επιτεύξιμος, ενώ οι στόχοι για το 2020-2021 παραμένουν.

Η Bank of America / Merrill Lynch επισημαίνει επίσης τα ανθεκτικά έσοδα αλλά και την περιορισμένη βελτίωση στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας, στην έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση «underperform» και τιμή-στόχο στα 3,04 ευρώ. Όπως αναφέρει, η μείωση στα NPEs ήταν περιορισμένη λόγω μιας μεγάλης μεταφοράς δανείων στα μη εξυπηρετούμενα αλλά και λόγω επιβράδυνσης στη μείωση των NPEs.

Τα NPEs επισκιάζουν τα ισχυρά αποτελέσματα της Πειραιώς, επισημαίνει η Pantelakis Securities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση «neutral» και την τιμή-στόχο των 3,05 ευρώ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι πλέον δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του 2019 για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Η τράπεζα αναμένεται να αποπληρώσει το κουπόνι των CocCos του Δεκεμβρίου σε ρευστό.

Η Euroxx σημειώνει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, ενώ διατηρεί σύστσση «overweight» και τιμή-στόχο στα 3,5 ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v