Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Πρόστιμο 265.000 ευρώ σε Φ. Βρυώνη

Την επιβολή προστίμου 265.000 ευρώ στον Φίλιππο Βρυώνη για παράβαση του κανονισμού δημόσιας πρότασης αγοράς κινητών αξιών αναφορικά με τον Εμπορικό Δεσμό, και την εισαγωγή των Στάνταρντ ΕΕΧ και Alpha Γκρίσιν αποφάσισε σήμερα η Κεφαλαιαγορά.

Κεφαλαιαγορά: Πρόστιμο 265.000 ευρώ σε Φ. Βρυώνη
Την επιβολή προστίμου ύψους 265.000 ευρώ στον Φίλιππο Βρυώνη για παράβαση του κανονισμού δημόσιας πρότασης αγοράς κινητών αξιών, αποφάσισε σήμερα η Κεφαλαιαγορά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο κ. Βρυώνης δεν προέβη σε δημόσια πρόταση αγοράς, όπως όφειλε, μετά την αύξηση της συμμετοχής του στην εταιρία ’’Εμπορικός Δεσμός ΑΕΒΕ’’.

Ειδικότερα ο κ. Βρυώνης από 9,6% που κατείχε στην Εμπορικός Δεσμός αύξησε το ποσοστό του σε 66,4%.

Επίσης η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στο κ. Σωτήρη Θεοδωρίδη, Πρόεδρο της εταιρίας Sato διότι πραγματοποίησε αγορές μετοχών της εν λόγω εταιρίας πριν την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, χωρίς να προβεί προηγουμένως σε γνωστοποίηση προς το επενδυτικό κοινό, ως όφειλε, σύμφωνα με τον κανονισμό συμπεριφοράς εισηγμένων εταιριών.

Στις κυρώσεις συμπεριλαμβάνεται και η επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 35.000 ευρώ στις ΑΕΛΔΕ Αγιαξ (Σαλαμίνα), Ερμής (Μεσολόγγι) Τίτλος (Αθήνα) και Norshield (Αθήνα) για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας.

Επίσης, αποφάσισε τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών Αφοι Μαγρίζου, Econ Βιομηχανίες και Διεθνής Βιομηχανία Ενδυμάτων. Οι μετοχές των συγκεκριμένων εταιριών είναι σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης επί μακρό χρονικό διάστημα, ενώ οι εταιρίες έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης ή πτώχευσης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρίας ’’Στάνταρντ Επενδυτική ΑΕΕΧ” με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στηv Παράλληλη Αγoρά τoυ Χ.Α., καθώς και την αύξηση τoυ μετoχικoύ κεφαλαίoυ της εταιρίας ’’Alpha Γκρίσιν Infotech - Μηχανήματα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών’’ με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή τωv μετoχώv της στηv Παράλληλη Αγoρά τoυ Χ.Α.

Ενέκρινε επίσης το ενημερωτικό δελτίο για τη διάθεση συνεταιριστικών μεριδίων της ”Συνεταιριστικής Τράπεζας Ν. Τρικάλων ΣΥΝ. Π.Ε.”, το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρίες ’’Δραξ ΑΧΕΠΕΥ’’ και ’’Σταύρος Εμμ. Λαυρεντάκης ΑΧΕ’’ και την ανάκληση της άδειας της εταιρίας ”Επενδυτική Κρήτης ΑΕΠΕΥ”, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση των μετόχων.

Τέλος η Κεφαλαιαγορά αποφάσισε την τροποποίηση της απόφασης 2/216/17.5.200 για τις καλυμμένες ανοικτές πωλήσεις στο ΧΑ. Με την τροποποίηση ο επενδυτής που έχει προβεί σε ανοικτή πώληση μετοχών, με την πρώτη αγορά που θα κάνει στη συγκεκριμένη μετοχή υποχρεώνεται να καλύψει (να επιστρέψει δηλαδή στην ΕΤΕΣΕΠ) τις μετοχές που είχε δανειστεί. Αντίστοιχα τροποποιείται και η σχετική διάταξη του Συστήματος Άυλων Τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v