Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πακέτα αξίας 175 εκατ. ευρώ σε Εθνική και Eurobank

Στη Eurobank έγιναν τέσσερα πακέτα, καθένα εκ των οποίων αφορούσε 25.374.614 μετοχές, με τη συνολική αξία να φτάνει τα 85,3 εκατ. ευρώ. Στην Εθνική, δύο πακέτα συνολικής αξίας 89,8 εκατ. ευρώ. Με discount οι συναλλαγές.

Πακέτα αξίας 175 εκατ. ευρώ σε Εθνική και Eurobank

Μεγάλα πακέτα πέρασαν στην έναρξη της συνεδρίασης στις μετοχές της Eurobank και της Εθνικής.

Συγκεκριμένα στη Eurobank έγιναν τέσσερα πακέτα, καθένα εκ των οποίων αφορούσε 25.374.614 μετοχές, με τη συνολική αξία να φτάνει τα 85,3 εκατ. ευρώ (οι συναλλαγές έγιναν στο 0,84 ευρώ ενώ το χθεσινό κλείσιμο ήταν στο 0,89 ευρώ). 

Στην Εθνική Tράπεζα, τα δύο πακέτα ήταν συνολικής αξίας 89,8 εκατ. ευρώ (οι συναλλαγές έγιναν στα 2,81 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το χθεσινό κλείσιμο στα 2,95 ευρώ). H μετοχή της ΕΤΕ υποχωρεί 3,7% και αυτή της Eurobank 7,87%.

Τα πακέτα αντιστοιχούν στο 3,50% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Tράπεζας και στο 2,74% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Οι πρώτες πληροφορίες από χρηματιστηριακές αναφέρουν πως δεν πρόκειται για αλλαγή θεματοφύλακα, αλλά για συναλλαγές που διενεργήθηκαν «σπασμένες» από σειρά ΑΧΕΠΕΥ. Σημειώνεται ότι η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών στους δύο τίτλους είναι περίπου ισοϋψής (85,3 εκατ. ευρώ για Eurobank και 89,8 εκατ. ευρώ για Εθνική).

Σύμφωνα με πηγές της Eurobank Equities, πρόκειται -και για τις δύο περιπτώσεις- για συναλλαγή στην οποία προχώρησε η JP Morgan. Πρόκειται για placement στο οποίο υπήρξε ένας πωλητής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v