Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή υιοθετεί ένα συντηρητικό σενάριο, με νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 9% του συνόλου των χορηγήσεων, αυξημένο κόστος ρίσκου και πιέσεις στα βασικά έσοδα. Με βάση αυτό, εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να απορροφήσον το σοκ.

Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Eurobank Equities

Σε υποβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε hold από buy προχωρά η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία μειώνει δραστικά τις τιμές-στόχους και για τις Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα λόγω των νέων δεδομένων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας, με τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών να επιδεινώνονται, τουλάχιστον προσωρινά. Τονίζει ότι υιοθετεί ένα συντηρητικό σενάριο, με νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 9% του συνόλου των χορηγήσεων, αυξημένο κόστος ρίσκου και πιέσεις στα βασικά έσοδα. Με βάση αυτό, εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να απορροφήσον το σοκ. 

Το προφίλ ρίσκου/απόδοσης των ελληνικών τραπεζών έχει καταστεί και πάλι ελκυστικό αλλά οι προσδοκίες για τις βραχυπρόθεσμες επιδόσεις είναι περιορισμένες. 

Η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 0,86 από 2,3 ευρώ (περιθώριο ανόδου 25%), για την Εθνική στα 1,85 από 3,55 ευρώ (διατηρεί buy καθώς το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 44%) ενώ για την Πειραιώς ο νέος στόχος τίθεται στα 1,52 από 3,35 ευρώ (περιθώριο ανόδου 23% από τα τρέχοντα επίπεδα). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v