Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πτώση εσόδων και κερδών το Q1 αναμένει η Optima

Η Optima εκτιμά ότι ο τζίρος του Οργανισμού (GGR) θα καταγράψει κάμψη 15% σε ετήσια βάση, στα 338 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένονται στα 83 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας πτώση 19% σε ετήσια βάση ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 34 εκατ. ευρώ, με πτώση 32%.

ΟΠΑΠ: Πτώση εσόδων και κερδών το Q1 αναμένει η Optima

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ καταθέτει η Optima Βank σε έκθεσή της με τίτλο "Ο ΟΠΑΠ αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα της covid 19", στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 10,8 ευρώ. 

Η Optima σημειώνει ότι το lockdown που επιβλήθηκε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα βαρύνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αντιστρέφοντας την αρχικά θετική πορεία στο τρίμηνο. 

Ειδικότερα, εκτιμά ότι ο τζίρος του Οργανισμού (GGR) θα καταγράψει κάμψη 15% σε ετήσια βάση, στα 338 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένονται στα 83 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας πτώση 19% σε ετήσια βάση ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 34 εκατ. ευρώ, με πτώση 32%. 

Οσον αφορά στο μέρισμα, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι ο ΟΠΑΠ στην ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα 2019 απέφυγε να προτείνει τακτικό μέρισμα για την παρελθούσα χρήση λόγω χαμηλής ορατότητας, ενώ είχε διανείμει ήδη έκτακτο μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή το Φεβρουάριο.

Η Optima εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ θα διανείμει μέρισμα 0,25 ευρώ για τη χρήση 2019, οριακά υψηλότερα από το κάτω όριο των 0,225 ευρώ ανά μετοχή που προβλέπεται (35% των καθαρών κερδών της μητρικής, με τα κέρδη ανά μετοχή του 2019 να διαμορφώνονται στα 0,6457 ευρώ). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v