Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Ποιες επενδύσεις υπόσχονται αποδόσεις το 2ο εξάμηνο

Οι τιμές-στόχοι του επενδυτικού οίκου για τον δείκτη S&P 500, τα κρατικά ομόλογα και τα εμπορεύματα. Πού βλέπει να κινείται ο χρυσός. Πώς αποτιμά τους κινδύνους που υπάρχουν για τα διεθνή χρηματιστήρια. Ποιοι κλάδοι ξεχωρίζουν.

JP Morgan: Ποιες επενδύσεις υπόσχονται αποδόσεις το 2ο εξάμηνο

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι εκτιμήσεις της JP Morgan για την πορεία των μετοχών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που διατυπώνει για τις βασικές κατηγορίες επενδύσεων, ο δείκτης S&P 500 θα κινηθεί ανοδικά, πέριξ του 5% τους μήνες μέχρι το τέλος του 2020. Αντίθετα, αρνητική εμφανίζεται για τη μετοχική αγορά της Ευρώπης αλλά και της Ευρωζώνης αφού για τους δείκτες MSCI Europe και MSCI Eurozone πιστεύει ότι από τις 1.462 μονάδες και τις 202 μονάδες αντίστοιχα, θα προσγειωθούν στις 1.370 μονάδες και τις 185 μονάδες ή 6,3% και 8,4% χαμηλότερα.

Για το βρετανικό δείκτη μετοχών FTSE 100, η τιμή-στόχος έως το τέλος του τρέχοντος έτους είναι οι 5.920 μονάδες ή 3,7% χαμηλότερα. Για τις αναδυόμενες αγορές, τους επόμενους 5 μήνες, ο στόχος είναι οι 1.000 μονάδες ή 7,6% περιθώριο πτώσης, δείχνοντας την αρνητική τοποθέτηση της JP Morgan για τις συγκεκριμένες επενδύσεις. Για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία οι 1.650 μονάδες και 10% υψηλότερα.

Για τα κρατικά ομόλογα, το επόμενο διάστημα αναμένει και άλλες πτώσεις των παρεμβατικών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, γεγονός που όμως δεν θα παρασύρει χαμηλότερα και τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (κάτι που θα σήμαινε άνοδο των τιμών).

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει ότι το Σεπτέμβριο η Fed θα προβεί σε μείωση στο 0% των επιτοκίων Fed Funds, πολιτική που θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Προβλέπει ότι η απόδοση για το 10ετές των ΗΠΑ από 0,55% τρέχουσα απόδοση θα κινηθεί σε 0,80% τέλος του έτους και 0,90% τον Ιούνιο του 2021. 

Για τη ΕΚΤ εκτιμά ότι το παρεμβατικό επιτόκιο θα είναι σταθερό στο 0%, ενώ το γερμανικό 10ετές από -0,52% τρέχουσα απόδοση θα κινηθεί υψηλότερα έως το -0,05% τον Ιούνιο του 2021.

Παράλληλα, οι πολιτικές της Ευρώπης θα ευνοήσουν το spread των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων τα οποία θα μειωθούν σταδιακά σε 60 μονάδες βάσης και 120 μ.β., αντίστοιχα.

Ουδέτερο διατηρεί το outlook για τα εμπορεύματα στο 12μηνο, με αποκορύφωμα τη διατήρηση της θετικής πρόβλεψης για τον χρυσό και τα αγροτικά εμπορεύματα. H G.S. προβλέπει τιμές 36 και 43 δολάρια για το Brent στο επόμενο διάστημα και εννεάμηνο.

Για τον χρυσό προβλέπει ότι η τιμή από τα 1.967 δολάρια ανά ουγγιά στο τέλος του έτους θα κινηθεί στα 1.790 δολάρια ανά ουγγιά τον Ιούνιο του 2021.

Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα κυμανθεί προς το 1,09 στους επόμενους 12 μήνες από 1,18 που είναι η τρέχουσα ισοτιμία και σε εντελώς αντίθετη άποψη από το consensus.

Ειδικά για τις μετοχές των ευρωπαϊκών αγορών, δίνει θετικές συστάσεις για τους κλάδους των βασικών αγαθών και της υγείας και ουδέτερη σύσταση για τράπεζες, βιομηχανία και ενέργεια. Αντίθετα, για την αγορά των ΗΠΑ, οι θετικές συστάσεις επικεντρώνονται σε ενέργεια, υλικά, βιομηχανικά αγαθά και τομέα της υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v