Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

Υψηλότερα των εκτιμήσεων που είχαν διατυπωθεί, ήταν τα οικονομικά στοιχεία εξαμήνου, γράφουν οι αναλυτές. Στέκονται στη δέσμευση της διοίκησης για διατήρηση του μερίσματος στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

Θετικά αποτιμήθηκαν από τους αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου που παρουσίασε η εισηγμένη εταιρεία.
Η Pantelakis στέκεται στα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία από τον τομέα ενέργειας, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Παράλληλα, επισημαίνει την πίστη του μάνατζμεντ ότι θα διατηρηθεί σταθερό το μέρισμα, αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αρνητική εξέλιξη.

Η Optima δίνει έμφαση στο ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο, που στηρίζεται στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων, ενώ αναφέρει πως τα μεγέθη ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών της. Συνολικά ήταν πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, γράφει, ενώ δηλώνει πως σύντομα θα δημοσιεύσει νέες εκτιμήσεις για την αξία και την αποτίμηση της Mυτιληναίoς.

Η ΑΧΙΑ σημειώνει ότι η Mυτιληναίoς παρουσίασε καλά αποτελέσματα, ελαφρά υψηλότερα απ’ όσο ανέμενε παρά τις προκλήσεις των καιρών. Η Εθνική σημειώνει ότι το εργοστάσιο Αλουμινίου λειτούργησε σε πλήρη δυναμική, χωρίς διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας της Covid-19.

Η Πειραιώς στέκεται στο ότι η Mυτιληναίoς παρουσίασε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι περίμενε η χρηματιστηριακή. Καταγράφει τη δέσμευση του Ευάγγελου Μυτιληναίου πως αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αρνητική εξέλιξη ως τις αρχές της επόμενης χρονιάς, θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο το μέρισμα.

«Ικανοποιητικά» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Beta καθώς, όπως γράφει, ήταν πάνω από τις προβλέψεις της σε όλα τα επίπεδα. Η Euroxx υποστηρίζει ότι το σύνολο του 2020 αναμένεται να κυλήσει θετικά καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας μοιάζει διαχειρίσιμος ενώ η Mυτιληναίoς έχει ισχυρή ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v