Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ και «προσεκτική» ανάπτυξη βλέπει η Edison

Η εικόνα μετά τη λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, όμως σημασία έχει η στάση της διοίκησης, η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους, τονίζει ο οίκος.

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ και «προσεκτική» ανάπτυξη βλέπει η Edison

Η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει η Edison, έχει ανακάμψει από τα χαμηλά της τον μήνα Μάρτιο, αλλά έχει υποχωρήσει ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δείκτης EV/EBITDA για το 2021, το οποίο είναι το πρώτο έτος πλήρους ενοποίησης του Stoiximan, είναι 8,3x φορές ενώ η αποτίμηση με βάση το υπόδειγμα προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) δείχνει στα 9,5 ευρώ/μετοχή, με δυνατότητα αύξησης κατά 2,2 ευρώ/μετοχή, στην περίπτωση που επιλυθούν τα θέματα με τα προκαταβεβλημένα φορολογικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,8 δισ. ευρώ του Ομίλου τον Οκτώβριο, αναφέρει η Edison.

Η εικόνα μετά τη λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, όμως σημασία έχει η στάση της διοίκησης, η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους.

Tα έσοδα (GGR - Gross Gaming Revenue) του OΠAΠ λόγω της πανδημίας μειώθηκαν κατά 53,2%. Όπως αναμενόταν, το κόστος διαχειρίστηκε σωστά, έτσι ώστε η κερδοφορία του EBITDA να αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της περιόδου και η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών βελτιώθηκε σε σχετική βάση.

Μετά το lockdown, η συνολική ανάκαμψη χαρακτηρίστηκε «ενθαρρυντική», αλλά η διοίκηση επαναλαμβάνει μια προσεκτική προοπτική για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένης της μακροοικονομικής αβεβαιότητας και της επανεμφάνισης της Covid-19 σε μέρη της χώρας. Οι μικρές αλλαγές στις υποθέσεις τους έχουν ως αποτέλεσμα παρόμοιο EBITDA για το FY20 και μια μέτρια υποβάθμιση 3% το FY21.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v