Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Société Générale: Με 10ετές θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές η Ελλάδα το 2021

Η Société Générale, σε αντίθεση με Citi και JP Morgan, προβλέπει ότι η Αθήνα θα έχει πιο συντηρητική προσέγγιση στην αρχή του έτους και θα κάνει την πρώτη της έξοδο με 10ετές ομόλογο, αντλώντας 2,5 δισ. με 3 δισ. περίπου.

Société Générale: Με 10ετές θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές η Ελλάδα το 2021

Καθαρές εκδόσεις νέων ομολόγων 7 δισ. ευρώ έναντι 11 δισ. ευρώ για το 2021 προβλέπει η Société Générale για την Ελλάδα, αν και μαζί με τις επανεκδόσεις ομολόγων το ποσό θα παραμείνει σταθερό στα 12 δισ. ευρώ όπως και το 2020.

Σε αντίθεση με τη Citigroup και την JP Morgan, που προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με 20ετή ή 30ετή ομόλογα, η Société Générale εκτιμάει ότι η χώρα θα έχει πιο συντηρητική προσέγγιση στην αρχή του έτους και θα κάνει την πρώτη της έξοδο με 10ετές ομόλογο, αντλώντας 2,5 δισ. με 3 δισ. περίπου και έπειτα θα ακολουθήσουν οι πιο μακροπρόθεσμες εκδόσεις.

Η γαλλική τράπεζα αναμένει ομολογιακές εκδόσεις μακράς διάρκειας από το Ελληνικό Δημόσιο εντός του έτους, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Μετά τις επαναγορές από την ΕΚΤ, οι εκδόσεις θα φτάσουν τα 4 δισ. ευρώ στο 10ετές benchmark, στα 3 δισ. ευρώ σε 15ετές και άλλα 3 δισ. ευρώ σε κάποια άλλη έκδοση εκτός 30ετίας.

Ευρύτερα για την Ευρωζώνη, η Société Générale εκτιμά πως οι εκδόσεις κρατικών και «green» bonds θα φτάσουν το 1,19 τρισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να καλύπτεται από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Παράλληλα ο Ιανουάριος θα είναι πιο σημαντικός μήνας του έτους σε όρους εκδόσεων, καθώς η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι θα εκδοθεί χρέος ύψους περίπου 170 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v