Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Interlife μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Από κοινού με την Ευρωπαϊκή Πίστη, γίνονται δύο οι εισηγμένες ασφαλιστικές εταιρείες διαμορφώνοντας το ενδεχόμενο επαναδημιουργίας ασφαλιστικού κλάδου στο Χ.Α. Ανάδοχος η Κύκλος ΑΕΠΕΥ

Η Interlife μπαίνει στο Χρηματιστήριο

Στις 26 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση της Interlife στο Χ.Α. με την εισαγωγή 18.567.912 μετοχών σε συνέχεια της έγκρισής του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ταυτόχρονα, η μετοχή θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται της στο Χ.Α.Κ. Η εταιρεία είναι πολυμετοχική με την οικογένεια Βοτσαρίδη να ελέγχει το 60,7%.

Έτσι, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Πίστη, γίνονται δύο (2) οι εισηγμένες ασφαλιστικές εταιρείες διαμορφώνοντας το ενδεχόμενο επαναδημιουργίας ασφαλιστικού κλάδου στο Χ.Α., εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για εταιρείες του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ήταν εισηγμένες η Εθνική Ασφαλιστική, η Interamerican, o Φοίνιξ, ο Αστήρ, η Αγροτική Ασφαλιστική, η Metrolife, η Ασπίς κοκ.

Η Interlife κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών της (ασφαλιστική παραγωγή και λοιπά έσοδα) κατά 48,67% το 2019 που ανήλθε στα €81,2 εκ. και κατά 41,34% στο 1ο εξάμηνο 2020 (στα €24,6εκ.). Παράλληλα, οι υπεραξίες των χρηματοοικονομικών στοιχείων οδήγησαν σε αύξηση των μ.φ. κερδών της εταιρείας που ανήλθαν σε €18,9 εκ. για το 2019 (+180%) αλλά σε μόλις €0,9 εκ. σε για το 1ο εξάμηνο του 2020 έναντι €11,2 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα €59 εκ. (χτεσινό κλείσιμο τιμής μετοχής €3,18) και η σχέση P/BV ανέρχεται στο 0,62 με την καθαρή θέση να ανέρχεται στα 95 εκ.

Η εταιρεία συμπεριλαμβάνεται στις 5 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην ασφαλιστική αγορά, κατέχει ισχυρή θέση και επεκτείνει το υφιστάμενο δίκτυό της αυξάνοντας το εύρος των προσφερόμενων ασφαλιστικών προϊόντων.

Τόσο οι δείκτες φερεγγυότητας όσο και οι δείκτες αποδοτικότητας καταγράφουν ικανοποιητικές επιδόσεις.

Ανάδοχος της Interlife ήταν η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ που σε συνεργασία με την εταιρεία ολοκλήρωσε τη σύνταξη και υποβολή των προβλεπόμενων πληροφοριακών δελτίων στις εποπτικές αρχές (Χρηματιστήριο Αθηνών και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v