Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Στο 0,75 ευρώ η νέα τιμή-στόχος για τη Eurobank

Για το 2021, η HSBC αναμένει ενίσχυση των τραπεζικών προμηθειών, ανθεκτικότητα και συνεχιζόμενη αύξηση των δανειοδοτήσεων. Οι εκτιμήσεις για τα κόκκινα δάνεια.

HSBC: Στο 0,75 ευρώ η νέα τιμή-στόχος για τη Eurobank

Νέα αυξημένη τιμή-στόχο στο 0,75 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank προτείνει η βρετανική HSBC καθώς προβλέπει βελτίωση των προ προβλέψεων εσόδων (PPI) και του κόστους των προβλέψεων με σύσταση αγοράς (buy).

H ενίσχυση της δημιουργίας εσωτερικών κεφαλαίων θα οδηγήσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank κάτω του 5% στο τέλος του 2023, μέσω ανόργανων ενεργειών. Η μετοχή διαπραγματεύεται με 0,4 φορές την ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) και discount 45% σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Για το 2021, η HSBC αναμένει ενίσχυση των τραπεζικών προμηθειών, ανθεκτικότητα και συνεχιζόμενη αύξηση των δανειοδοτήσεων, που θα αυξήσουν τα προ προβλέψεων έσοδα κατά 4% για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Αναφορικά με τα NPEs, ο δείκτης θα ενισχυθεί φέτος εξαιτίας των αναστολών πληρωμής αλλά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ο δείκτης NPE θα πέσει χαμηλότερα από το 5% εξαιτίας του «Ηρακλή II», που θα προσφέρει περαιτέρω ώθηση στις διαδικασίες τιτλοποιήσεων, ενώ παράλληλα η Eurobank έχει τη δυνατότητα και τα κεφάλαια για να απορροφήσει πιθανές απώλειες από αυτές τις ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v