Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Αποδόσεις 12-13% στον ΟΠΑΠ μετά την πανδημία

Την εκτίμηση ότι θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση αύξηση του μερίσματος χρήσης 2020 καταθέτει η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της. Η διαιτησία με το ελληνικό δημόσιο για την Ελληνικά Λαχεία.

Eurobank Equities: Αποδόσεις 12-13% στον ΟΠΑΠ μετά την πανδημία

Εντός των προβλέψεων κινήθηκαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ το 2020, σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank Equities. Όπως επισημαίνει, αντιμετώπισε 30% πτώση εσόδων και 47% κάμψη των συγκρίσιμων EBITDA, ποσοστά λογικά δεδομένου ότι αντιμετώπισε 4,5 μήνες lockdown.

Η χρηματιστηριακή στέκεται στην πρόταση για το μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή και σημειώνει ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο της ίδιας όσο και ευρύτερα της αγοράς. Μάλιστα, επισημαίνει ότι με δεδομένη την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων το επόμενο διάστημα, είναι λογικό να περιμένει κάποιος ότι το μέρισμα θα αυξηθεί κι άλλο στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, κατά επιπλέον 0,2-0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Η Eurobank Equities στέκεται και στη διαδικασία διαιτησίας την οποία ξεκίνησε ο οργανισμός με το δημόσιο αναφορικά με την Ελληνικά Λαχεία. Θεωρεί ότι η επιβολή lockdown συνιστά «force majeure event» και σε αυτό το πλαίσιο δεν θα πρέπει να πληρώσει τα 50 εκατ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία με το δημόσιο. Κατά τη χρηματιστηριακή, αυτό το αίτημα είναι λογικό και η κίνηση του Οργανισμού αντανακλά την πρόθεση να προφυλάξει τη νομική του θέση παρά να ξεκινήσει μια σύγκρουση με το δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, μετά και την έξοδο από την κρίση της πανδημίας, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα υπάρξουν μεγάλες αποδόσεις για τους μετόχους (12-13% ετησίως) και γι’ αυτό τον λόγο θεωρεί τον ΟΠAΠ ένα από τα top picks και έναν από τους πλέον ελκυστικούς τίτλους για να «παιχτεί» η επανεκκίνηση.

Η σύσταση είναι αγορά και η τιμή-στόχος τα 12,7 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v