Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν τα αποτελέσματα Πειραιώς JP Morgan και Axia

Το φιλόδοξο σχέδιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων και τα οφέλη από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σημαντική η χορήγηση νέων δανείων 2,1 δισ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς.

Πώς είδαν τα αποτελέσματα Πειραιώς JP Morgan και Axia

Στις νέες χορηγήσεις δανείων 2,1 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και στο γεγονός ότι η διοίκηση είναι πεπεισμένη ότι θα πιάσει τον στόχο των 5,7 δισ. ευρώ καθώς η οικονομία ανακάμπτει, στέκεται ανάλυση της JP Morgan με αφορμή τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Tράπεζας Πειραιώς.

Όπως επισημαίνει, ο στόχος για μεικτές χορηγήσεις δανείων 26 δισ. ευρώ την περίοδο 2021-24 είναι ξεκάθαρα φιλόδοξος και αυτό κατά τον οίκο συνιστά τον κύριο κίνδυνο του πλάνου της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, όμως, η ορατή βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δημιουργούν αισιοδοξία.

Μετά την αύξηση κεφαλαίου, η προσοχή στρέφεται στο φιλόδοξο σχέδιο Sunrise, το οποίο κινείται όπως έχει σχεδιαστεί. Η τράπεζα έχει στόχο να κλείσει δύο τιτλοποιήσεις 7 δισ. ευρώ σε αυτό το τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Axia δίνει για τη μετοχή σύσταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 2,15 ευρώ. Επισημαίνει ότι το α’ τρίμηνο επηρεάστηκε από έκτακτες δαπάνες, όπως τα κόστη που σχετίζονται με τις τιτλοποιήσεις Vega και Phoenix.

Σημειώνει ότι pro forma ο δείκτης κεφαλαίων είναι στο 16,5% και αναμένεται να κινηθεί στο 16%, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v