Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Τιμή-στόχος 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Σημαντικό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς από τα τρέχοντα επίπεδα, της τάξεως του 37%, βλέπει ο διεθνής οίκος. Γιατί δίνει ουδέτερη σύσταση.

JP Morgan: Τιμή-στόχος 2 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Η JP Morgan με νέα έκθεσή της και σημερινή ημερομηνία (27/5) προχωρά σε ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και με τιμή-στόχο τα 2 ευρώ ανά μετοχή, η οποία προσφέρει σημαντικό περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα της τάξεως του 37%.

Μετά την αύξηση στα κεφάλαια, η τράπεζα είναι έτοιμη να φέρει τη μη εξυπηρετούμενη έκθεση NPEs σε μονοψήφιο επίπεδο έως τις αρχές του 2022 από το τρέχον 46% και στοχεύει στη συνέχεια να βελτιώσει τον δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων ROTE προς ένα βιώσιμο διψήφιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Οι επιχειρησιακοί στόχοι της τράπεζας είναι φιλόδοξοι, ωστόσο η βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και το ιστορικό επιτυχίας διοίκησης δημιουργεί αισιοδοξία στην αμερικανική τράπεζα.

Η Πειραιώς δικαιολογεί μια σχετική έκπτωση σε σχέση με τις άλλες τράπεζες και ως εκ τούτου, προτιμά την ουδέτερη σύσταση έναντι συστάσεων υπεραπόδοσης για τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα, που οι τίτλοι τους είναι διαπραγματεύσιμοι στις 0,41x-0,53x την ενσώματη λογιστική αξία (P / TBV) και με δείκτες 7,8%-9,2% πρόβλεψη ROTEs το 2023e.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v