Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά η Αθήνα

Ξανά στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα, με reopening του 10ετούς τίτλου ωρίμανσης το 2031 και κουπόνι στο 0,75%. Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε mandate σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura.

Σε επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά η Αθήνα

Σε επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε σχετικό mandate σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura, που ενεργούν ως ανάδοχοι, για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Η κοινοπρακτική έκδοση θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον, αναλόγως των συνθηκών στην αγορά, αναφέρει. 

Κατά πάσα βεβαιότητα, το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, Τετάρτη, καθώς η Αθήνα επιχειρεί να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία στις αγορές χρέους για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.   

Το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έπεσε κάτω από 100 μονάδες βάσης πρώτη φορά από το 2008. Στο 0,82% τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποδίδουν πέντε μονάδες βάσης λιγότερο από τα αντίστοιχα των ιταλικών.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν ότι οι αναλυτές αναμένουν το spread των ελληνογερμανικών 10 ετών ομολόγων να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να φανεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πάνω από μια δεκαετια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v