Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η πλατφόρμα online trading Freedom Finance

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Freedom24”, η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο επενδυτικών υπηρεσιών στο οποίο περιλαμβάνεται και τη δυνατότητα συμμετοχής των επενδυτών, σε δημόσιες προσφορές (IPOs) αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών.

Γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η πλατφόρμα online trading Freedom Finance

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, το άνοιγμα γραφείου στην Ελλάδα και τον εξελληνισμό της πλατφόρμας Freedom24.

Έτσι, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, ο σημαντικά αυξανόμενος αριθμός πελατών της στην ελληνική αγορά είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Freedom24 στην ελληνική γλώσσα, καθώς και να έχει πληρέστερη υποστήριξη από το ελληνικό γραφείο της εταιρείας, η οποία υπηρετεί με συνέπεια την επιτυχημένη στρατηγική της για περαιτέρω δυναμική επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Freedom24”, η εταιρεία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο επενδυτικών υπηρεσιών στο οποίο περιλαμβάνεται και τη δυνατότητα συμμετοχής των επενδυτών, σε δημόσιες προσφορές (IPOs) αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών αποκλειστικά με on-line διαδικασίες, όντας η μόνη πλατφόρμα online trading που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας, η Freedom24, δίνει στο πολυάριθμο κοινό των μικροεπενδυτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές, ακόμη και με το ελάχιστο ποσό των 2.000 δολαρίων ΗΠΑ. Μέχρι τώρα, μόνο μεγάλοι επενδυτές με κεφαλαιακά διαθέσιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές. Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτών επενδυτών στην ΕΕ μπορούσε να αγοράσει μετοχές μιας νέας εισηγμένης εταιρείας μόνο μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών στο χρηματιστήριο. Δεδομένου ότι συνήθως η αξία των μετοχών αυξάνει με την έναρξη της διαπραγμάτευσης, τα μεγάλα κεφάλαια που λαμβάνουν θέση σε μια IPO είχαν συγκριτικά ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Ο Timur Turlov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp., τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου: «οι λύσεις που προσφέρουμε στο online trading, λειτουργούν ως μια πύλη πρόσβασης στις πολύ ελκυστικές αμερικανικές και ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, προσφέροντας ίσες επενδυτικές ευκαιρίες σε θεσμικούς αλλά και ιδιώτες μικροεπενδυτές, σε όλη την Ευρώπη. Εκτός από το να προσφέρουμε στους επενδυτές μας το μοναδικό πλεονέκτημα πρόσβασης σε IPOs της αμερικανικής αγοράς, τους υποστηρίζουμε δημιουργώντας παράλληλα, μια δεξαμενή γνώσης που διευκολύνει στην λήψη αποφάσεων».

Ο κος Χρήστος Γεωργίου, head of representative office της εταιρείας στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας τη δημιουργία γραφείου στην Αθήνα, ανάφερε ότι: «η Freedom Finance, διακρίνοντας τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του online trading και στην ελληνική αγορά, θα δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα τοπικό γραφείο υποστήριξης, μέσω του οποίου οι έλληνες επενδυτές θα έχουν άμεση πρόσβαση, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στη γνώση και την εμπειρία που η Freedom Finance έχει συλλέξει από άλλες αγορές, στα δώδεκα χρόνια της λειτουργίας της. Το γραφείο και όλες οι τοπικές υπηρεσίες θα στελεχωθούν από Έλληνες, δημιουργώντας πρόσθετες θέσεις εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v