Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Θέμα χρόνου η ένταξη Alpha στους δείκτες MSCI EM και FTSE EM

Αναβάθμιση της μετοχής της Alpha Bank στους δείκτες MSCI και FTSE βλέπει η JP Morgan σε έκθεσή της. Το σενάριο για έκτακτη αναθεώρηση από τους οίκους. Στις 11 Αυγούστου το rebalancing του MSCI. Οι εκτιμώμενες εισροές κεφαλαίων στον τίτλο.

JP Morgan: Θέμα χρόνου η ένταξη Alpha στους δείκτες MSCI EM και FTSE EM

Η Alpha Bank αναμένεται να ενταχθεί στους δείκτες MSCI EM και FTSE EM, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, αναφέρει σε έκθεσή της η JP Morgan. 

Σε κάθε περίπτωση, ο MSCI έχει rebalancing στις 11 Αυγούστου, οπότε οι όποιες αλλαγές ενδέχεται να μετατεθούν χρονικά κατά λίγες μέρες. 

Οπως σημειώνει, η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 800.000.000 ευρώ, με την έκδοση 800 εκατ. νέων μετοχών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί από 1.546 εκατ. μετοχές σε 2.346 εκατ. μετοχές. Οι νέες μετοχές αναμένεται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο στις 13 Ιουλίου. H Αlpha Bank είναι ήδη μέλος του δείκτη MSCI EM Small Cap & FTSE EM.

Πιθανές επιπτώσεις στον δείκτη MSCI

Καθώς το γεγονός αναμένεται να αυξήσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά περισσότερο από 50%, ο MSCI πιθανότατα να προβεί σε επανεξέταση τμήματος μεγέθους μαζί με το γεγονός.

Η κεφαλαιοποίηση είναι επί του παρόντος πάνω από το όριο που απαιτείται για την ένταξη στον δείκτη MSCI Greece Index (το όριο είναι επί του παρόντος ~2,5 δισ. δολάρια) και ως εκ τούτου, η MSCI ενδέχεται να προωθήσει την Alpha στον δείκτη MSCI EM Standard.

Στο πρώτο σενάριο διατήρησης στον Small Cap, οι εισροές μπορεί να ανέλθουν σε 37,92 εκατ. δολάρια, αλλά η αναβάθμιση στον δείκτη Standard, θα δώσει εισροές της τάξεως των 207,8 εκατ. δολαρίων.

Τα δύο σενάρια, 1) αν η MSCI διατηρήσει την Alpha στον δείκτη Small Cap., 2) αν η MSCI προωθήσει την Alpha bank στον δείκτη Standard.

Ο οίκος FTSE, δεδομένου του μεγέθους της προσφοράς των μετοχών, είναι πιθανό να προχωρήσει σε αύξηση της συμμετοχής των νέων μετοχών στον δείκτη FTSE Emerging Index. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v