Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμή-στόχο 21,5 ευρώ δίνει στη Mytilineos η Citi

Το μείγμα της κερδοφορίας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, με το EBITDA στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων. Τι σημαίνουν οι ψηλές τιμές αλουμινίου των τελευταίων μηνών για τα επίπεδα κερδοφορίας τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Τιμή-στόχο 21,5 ευρώ δίνει στη Mytilineos η Citi

Τη σύσταση «αγορά» καθώς και την τιμή-στόχο των €21,5/μετοχή διατηρεί η Citi, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου της Mytilineos. Ετσι, το upside διαμορφώνεται σχεδόν στο 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών (κλείσιμο μετοχής στα 15,66 ευρώ).

Το μείγμα της κερδοφορίας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντικό, με το EBITDA στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων. Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα των αυξημένων τιμών των πρώτων υλών, η απόδοση του τομέα αλουμινίου παρέμεινε σταθερή.

Ο αναλυτής θεωρεί πως η Mytilineos, έχοντας εκμεταλλευτεί τις υψηλές τιμές αλουμινίου των τελευταίων μηνών, έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Το παράδειγμα άλλωστε της Mytilineos όσον αφορά στην αντιστάθμιση των τιμών του αλουμινίου, ακολούθησε πρόσφατα και μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου παγκοσμίως, η νορβηγική Norsk Hydro.

O αμερικανικός οίκος προβλέπει πολύ σημαντική αύξηση στην κερδοφορία της Mytilineos για το 2022 και θεωρεί πως η αγορά θα υποδεχτεί θετικά αυτό το καλό set αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v