Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει θετική για τις ελληνικές μετοχές η Jefferies

Η αμερικανική τράπεζα αναμένει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή 23,9% για το 2021 και στο 16,7% για τους επόμενους 24 μήνες, έναντι 43,6% για το 2021 και 25,9% σε προηγούμενη έκθεσή της.

Παραμένει θετική για τις ελληνικές μετοχές η Jefferies

H Jefferies διατηρεί την ελαφρώς θετική της στάση για την εγχώρια αγορά (modestly bullish), ωστόσο συνεχίζει να περιστέλλει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εταιρειών για φέτος αλλά και για το 2022. Η αμερικανική τράπεζα αναμένει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή 23,9% για το 2021 και στο 16,7% για τους επόμενους 24 μήνες, έναντι 43,6% για το 2021 και 25,9% σε προηγούμενη έκθεσή της.

Η εγχώρια αγορά μετοχών είναι διαπραγματεύσιμη με 10,3 φορές σε όρους δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E) για τους επόμενους 12 μήνες, 0,98 φορές σε όρους δείκτη τιμής προς λογιστική αξία (P/B) και 0,5 φορές σε όρους δείκτη PEG (δείκτης P/E προς ρυθμό αύξησης κερδών) για τους επόμενους 12 μήνες, αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων στο 9,5% και μερισματική απόδοση της τάξεως του 3,5%, που ξεπερνά τόσο την απόδοση των ανεπτυγμένων αγορών στο 1,9% όσο και αναδυόμενων αγορών που τοποθετείται στο 2,6%.

Η Jefferies εξηγεί ότι τα χαρτοφυλάκια αναπροσαρμόζονται στις πληθωριστικές πιέσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την τοποθέτηση σε value τίτλους και «ποιοτικές» μετοχές και διατήρηση των τίτλων υψηλής απόδοσης (high yield). H αμερικανική εταιρεία προτείνει μεγαλύτερη έκθεση στους κλάδους των τραπεζών, της ενέργειας, των βιομηχανικών ειδών, με μείωση και αρνητικές συστάσεις για τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Υπό αυτό το πρίσμα, όπως επισημαίνει η Jefferies, οι επενδυτές στις αγορές μετοχών θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο στο ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δείχνουν να εγκλωβίζονται περαιτέρω προσπαθώντας να «δαμάσουν» τον πληθωρισμό μέσω των υψηλότερων επιτοκίων, χωρίς να αναστατώσουν και να πλήξουν τις αγορές («stagflation»), με τον οίκο να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την απόκλιση στη μεταβλητότητα ομολόγων και μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v