Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο η ΔΕΗ «έλαμψε» στην αναδιάρθρωση του MSCI Standard

Xωρίς προσθήκες αλλά ούτε αποχωρήσεις η τριμηνιαία αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Standard. Νωρίτερα ωστόσο ανακοινώθηκε ότι η ΔΕΗ εντάσσεται στον δείκτη με έκτακτη κίνηση λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Μόνο η ΔΕΗ «έλαμψε» στην αναδιάρθρωση του MSCI Standard

Δεν προχώρησε σε επιπρόσθετες προσθήκες στον δείκτη MSCI Standard ο οίκος πέραν της προσθήκης της ΔΕΗ η οποία μπήκε «εκτάκτως» μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. 

Ετσι, η ΔΕΗ προστίθεται στις πέντε μετοχές που μετέχουν στον δείκτη MSCI Standard. Η ανακοίνωση έγινε από τον MSCI εκτάκτως εξαιτίας της ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησης της. Ταυτόχρονα από τον δείκτη Small Cap διαγράφεται ο ΟΛΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στον MSCI Standard Greece συμμετείχαν πέντε μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank και Alpha Bank, στις οποίες τώρα προστίθεται η ΔΕΗ.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου (rebalancing στις 30 Νοεμβρίου).

Υπενθυμίζεται ότι η Société Générale, εκτιμούσε ότι η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI θα έφερνε δύο προσθήκες και μία διαγραφή στον εγχώριο δείκτη MSCI Greece. Υποστήριζε ότι θα υπήρχε διαγραφή του τίτλου της Jumbo, ενώ στον αντίποδα οι δύο προσθήκες αφορούσαν τους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ. Τελικά επιβεβαιώθηκε η τελευταία.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v