Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα πανευρωπαϊκά top picks της JP Morgan η Coca Cola HBC

Το 4ο κύμα Covid-19 δεν θα είναι πρόβλημα στις μετοχές, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος. Με τιμή-στόχο τα 29,96 ευρώ στις κορυφαίες της επιλογές η Coca Cola ΗΒC.

Στα πανευρωπαϊκά top picks της JP Morgan η Coca Cola HBC

Η ανησυχία των πελατών της JP Morgan για το 4ο κύμα της πανδημίας είναι ότι μπαίνοντας στους χειμερινούς μήνες, η κατάσταση μπορεί μόνο να επιδεινωθεί. Ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν πρόσφατα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς κινητικότητας. Η Ολλανδία εισήγαγε μερικό lockdown στις 14 Νοεμβρίου, που αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες, με τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίς, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και η Αυστρία εισήλθε από σήμερα σε lockdown που θα διαρκέσει ως τις 13 Δεκεμβρίου

Από την άποψη της αγοράς μετοχών, ενώ πολλοί επενδυτές είναι νευρικοί για τον κίνδυνο βραχυπρόθεσμα, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι οι μετοχές δεν θα αντιδράσουν σημαντικά σε πιθανούς περαιτέρω περιορισμούς κινητικότητας, επιδιώκοντας να χρησιμοποιήσουν κάθε πτώση για να αυξήσουν θέσεις. Η JP Morgan διατηρεί την εποικοδομητική της στάση, με στόχο τις 4.500 μονάδες για τον δείκτη S&P 500. Στα ευρωπαϊκά top picks της, η αμερικανική τράπεζα περιλαμβάνει τη μετοχή με εγχώριο ενδιαφέρον Coca Cola HBC με ουδέτερη σύσταση και τιμή-στόχο 29,96 ευρώ ανά μετοχή.

Το πανεθνικό λουκέτο στην Αυστρία ξεκινά σήμερα, με στόχο τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από την 1η Φεβρουαρίου. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία ανέρχεται σε νέο ρεκόρ, με αιχμή στις νοσηλείες, ενώ είναι πιθανό να επιβληθούν ορισμένοι περιορισμοί. Η Ιρλανδία εισήγαγε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ και το Βέλγιο έλαβε σειρά μέτρων.

Είναι πιθανό ότι θα έχουμε περισσότερα νέα για περιορισμούς στην κινητικότητα που θα εισαχθούν σε μέρη της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες, αλλά η JP Morgan εκτιμά ότι δεν θα είναι συγκρίσιμα με αυτά που παρατηρήθηκαν τον περασμένο χειμώνα από την άποψη της αυστηρότητας και της διάρκειας. Οι αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον τρέχοντα υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε πολλά μέρη, για να αναγκάσουν το ανεμβολίαστο τμήμα του πληθυσμού να κάνει εμβόλιο και να κυκλοφορήσουν αναμνηστικά εμβόλια, γεγονός που θα μείωνε την πίεση στη συνέχεια.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος χειμώνας κατά τον οποίο οι νοσηλείες από την Covid-19 είναι αρκετά σημαντικές, ώστε να οδηγήσουν σε περιορισμούς της κινητικότητας. Τα αρχικά αποτελέσματα από το χάπι της Merck για τη θεραπεία της Covid-19, και ιδίως από το Pfizer, είναι πολύ ενθαρρυντικά και αποτελούν πιθανώς αλλαγή του παιχνιδιού. Αυτές οι θεραπείες δεν είναι σχετικές με το τρέχον κύμα, αλλά είναι πιθανό τα φάρμακα να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμα από τον Μάρτιο-Απρίλιο, γεγονός που θα μειώσει την ανάγκη για νέα lockdowns, καθώς η πίεση στα νοσοκομεία θα μειωθεί σημαντικά.

Τα παραδείγματα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Λετονίας έδειξαν μια σημαντική μετακύλιση περίπου 5 εβδομάδες μετά την έναρξη της αιχμής, και μόνο η Λετονία είχε ένα σκληρό lockdown. Οι Κάτω Χώρες, η Γερμανία και η Αυστρία δεν απέχουν πολύ από αυτό. Eίναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι σήμερα, οι τάσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνονται καλύτερες από ό,τι σε μέρη της Ευρώπης. Οι νοσηλείες στις ΗΠΑ βελτιώνονται από το υψηλό του Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχει κίνδυνος στροφής. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η JP Morgan δεν βλέπει περαιτέρω επιδείνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v