Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Overweight για τις ελληνικές τράπεζες η Pantelakis ΑΕΠΕΥ

Η χρηματιστηριακή βλέπει περιθώρια ανόδου άνω του 30% και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εκτιμά ότι ο κλάδος περνά σε νέα φάση ανάπτυξης. Οι καταλύτες και οι τιμές-στόχοι.

Overweight για τις ελληνικές τράπεζες η Pantelakis ΑΕΠΕΥ

Περιθώρια ανόδου άνω του 30% για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Pantelakis Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της, στην οποία δίνει σύσταση "overweight" και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. 

Η τιμή-στόχος για τη Eurobank διαμορφώνεται στο 1,4 ευρώ (περιθώριο ανόδου 38%), της Εθνικής στα 4,4 ευρώ (37% από τα τρέχοντα επίπεδα), της Alpha στο 1,7 ευρώ (38%) και της Τράπεζας Πειραιώς στο 1,95 ευρώ (περιθώριο 39%). 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι μετά τις κινήσεις απομόχλευσης, οι ελληνικές τράπεζες εισέρχονται σε νέα φάση ανάπτυξης, ενώ αναμένεται να ωφεληθούν και από τις εισροές των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στους καταλύτες που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά συγκαταλέγονται επίσης η άνοδος των προμηθειών, η διασφάλιση των μειωμένων λειτουργικών δαπανών και η μείωση του κόστους ρίσκου. 

Ολοι οι ανωτέρω παράγοντες θα εκτινάξουν την απόδοση έγχαρτων ιδίων κεφαλαίων κοντά στο 10% τα επόμενα 2-3 χρόνια. 

Το επόμενο διάστημα, καθώς οι κινήσεις μείωσης κινδύνου ολοκληρώνονται, οι επενδυτές θα επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στους δείκτες Ρ/Ε έναντι των δεικτών Ρ/Β. 

   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v