Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Eurobank Equities

Ανοδο των τραπεζικών μετοχών το επόμενο διάστημα αναμένει για τέσσερις λόγους η χρηματιστηριακή. Το discount έναντι της ευρωπεριφέρειας και οι νέες εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη. Σύσταση «buy» για Εθνική και Πειραιώς.

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Eurobank Equities

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς δίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση αγοράς για την Εθνική Τράπεζα με στόχο τα 4,2 ευρώ και για την Πειραιώς με στόχο το 1,91 ευρώ, ενώ δίνει σύσταση "hold" για την Αlpha Bank με στόχο το 1,45 ευρώ

Μετά την ισχυρή μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το 2021, η αγορά επικεντρώνεται πλέον στις προοπτικές κερδοφορίας, από τους ισολογισμούς τα τελευταία χρόνια. 

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με τιμή προς λογιστική αξία 0,5 για το 2022, με έκπτωση 15% σε σχέση με τις τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Το σχετικό discount έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, λόγω και των προσπαθειών βελτίωσης των ισολογισμών. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι τράπεζες θα κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα λόγω: 

- Της περαιτέρω σύγκλισης των μετοχών με τις μετοχές των τραπεζών της ευρωπεριφέρειας, λόγω των θετικών προοπτικών κερδοφορίας 

-της επαναξιολόγησης των ευρωπαϊκών τραπεζών λόγω της προοπτικής υψηλότερων επιτοκίων 

- της αύξησης της έγχαρτης λογιστικής αξίας από το 2022 και μετά 

- του γεγονότος ότι οι επενδυτές επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στα Ρ/Ε. 

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ προβλέψεων των τραπεζών (ΡΡΙ) κατά 5% την περίοδο 2022-23, αντανακλώντας τα υψηλότερα έσοδα από βασικές δραστηριότητες, ενώ οι εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη ενισχύονται κατά ένα μέσο 7% παρά τις υψηλότερες προβλέψεις. Η Eurobank εκτιμά ότι η κερδοφορία του κλάδου θα αρχίσει να ανακάμπτει ήδη από εφέτος, αν και με διαφορετικούς ρυθμούς, ανάλογα με την κατάσταση της κάθε τράπεζας ξεχωριστά. 

Οπως αναφέρει, θέτει σύσταση "buy" για την Εθνική, καθώς θεωρεί ότι προσφέρει έναν πολύ ελκυστικό συνδυασμό ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών και ελκυστικής αποτίμησης, παρά την πρόσφατη υπεραπόδοση. 

Επίσης, διατηρεί σύσταση αγοράς για την Πειραιώς, καθώς θεωρεί ελκυστικό το προφίλ ρίσκου - απόδοσης, δεδομένου ότι η τράπεζα είναι κοντά στο να ολοκληρώσει το πλάνο εξυγίανσης.

Παράλληλα, διατηρεί σύσταση "hold" για την Αlpha Bank, καθώς, παρά την πρόοδο στην εκτέλεση του στρατηγικού της σχεδίου, διαπραγματεύεται με λιγότερο ελκυστική αποτίμηση σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v