Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Η short list για νέο CEO, η αύξηση αποδοχών και η αποζημίωση Λαζαρίδη

Κατατέθηκε short list με τρεις επικρατέστερους υποψηφίους. «Προίκα» στο νέο CEO η αύξηση απολαβών. Η αισιοδοξία ότι την επόμενη εβδομάδα θα τελειώσει η διαδικασία και η αποζημίωση που θα δοθεί στον απερχόμενο Σωκράτη Λαζαρίδη.

ΕΧΑΕ: Η short list για νέο CEO, η αύξηση αποδοχών και η αποζημίωση Λαζαρίδη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία επιλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ) καθώς κατατέθηκε στην Επιτροπή Ανάδειξης υποψήφιων μελών Δ.Σ της εταιρείας συμμετοχών η short list της Egon Zehnder, ενώ συμφωνήθηκε, μεταξύ Διοικητικού Συμβουλίου και του απερχόμενου CEO Σωκράτη Λαζαρίδη, το ύψος της αποζημίωσής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε από την Egon Zehnder λίστα με τρία ονόματα που αποτελούν τους επικρατέστερους υποψηφίους, με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τα κριτήρια που είχε θέσει η Επιτροπή Ανάδειξης. Στα ονόματα περιλαμβάνεται, όπως είχε αποκαλύψει προ 20ημέρου η εφημερίδα «Βήμα», αυτό του Θύμιου Κυριακόπουλου , ο οποίος διαθέτει τραπεζική προϋπηρεσία σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πέρασμα από μία εκ των Big-4 των ελεγκτικών/συμβουλευτικών εταιρειών στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο κ. Κυριακόπουλος δείχνει να αποτελεί το «φαβορί», ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο έτερος διεκδικητής, στέλεχος της UBS, ελληνικής καταγωγής, δεν επιδείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Προκειμένου να καταστήσει πιο θελκτική τη θέση, το Δ.Σ της ΕXΑΕ έχει αποφασίσει, σύμφωνα με κύκλους του ομίλου, να προχωρήσει σε αύξηση των ετήσιων μικτών αποδοχών του διευθύνοντος συμβούλου, που σήμερα διαμορφώνονται στις 162.500 ευρώ (σ.σ. καθαρά 6.824 ευρώ μηνιαίως), πλέον επιδόματος θέσης ύψους 12.500 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολαβές του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα προσεγγίσουν τις 200 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ της ΕXΑΕ ενέκρινε ομόφωνα την αποζημίωση του Σωκράτη Λαζαρίδη για τη λύση της εργασιακής του σχέσης, εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να την υπογράψουν. Το ύψος της αποζημίωσης φθάνει στις 464 χιλ. ευρώ (463.994,40) για προϋπηρεσία 27 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ως το Νοέμβριο του 2011 οι μικτές ετήσιες σταθερές απολαβές του CEO της EXAE ανέρχονταν σε 300 χιλιάδες ευρώ. Εν συνεχεία μειώθηκαν στις 162.500 ευρώ συν επίδομα θέσης ευθύνης 12.500 ευρώ.

Αν όλα «τρέξουν» γρήγορα (σ.σ. δύσκολο), την επόμενη εβδομάδα μπορεί να έχουμε τον νέο «τιμονιέρη» του Χ.Α. Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων θα εισηγηθεί στο Δ.Σ, το οποίο θα λάβει τις αποφάσεις. Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, δεν αποκλείεται να προστεθούν υποψήφιοι στη short list, εφόσον διαπιστωθούν δυσκολίες επιλογής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v