Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τι βλέπει η Eurobank Equities για το μέρισμα

Τις εκτιμήσεις της για το μέρισμα του ΟΠΑΠ καταθέτει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 14,7 ευρώ και σύσταση buy. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021.

ΟΠΑΠ: Τι βλέπει η Eurobank Equities για το μέρισμα

Για «βελτίωση με άρωμα μερίσματος» κάνει λόγο η Eurobank Equities σε έκθεσή της με προβλέψεις για τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 14,7 ευρώ και σύσταση buy.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι, με τις τάσεις του Q4 του 2021 να μην εμφανίζουν μεγάλες διαφορές με αυτές του Q3, οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στο μέρισμα. 

Δεδομένης της εκτίμησης για πολύ ισχυρές ταμειακές ροές στο τρίμηνο (αναμένεται να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση), η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εταιρία θα ανακοινώσει μέρισμα της τάξεως των 0,95 - 1 ευρώ ανά μετοχή

Αυτό θα οδηγήσει το συνολικό μέρισμα του 2021 στο 1,05-1,10 ευρώ, δεδομένου ότι έχει διανεμηθεί ήδη ενδιάμεσο μέρισμα 0,10 ευρώ. 

Οσον αγορά στα αποτελέσματα έτους, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο OΠΑΠ θα εμφανίσει ακαθάριστα έσοδα (GGR) 1,5 δισ. ευρώ, 5% χαμηλότερα από το 2019. Στο μέτωπο της κερδοφοερίας, βλέπει EBITDA 171 εκατ. ευρώ το Q4, με τα συνολικά λειτουργικά κέρδη στο έτος να διαμορφώνονται στα 551 εκατ. ευρώ. 

Η εισηγμένη ανακοινώνει αποτελέσματα Q4 στις 22 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v