Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τι εκτιμά για τα αποτελέσματα Q1 η Optima Bank

Η Optima προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το Q1 θα ανέλθουν στα 457,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών το πρώτο περυσινό τρίμηνο, λόγω εκτίναξης των έκτακτων κερδών στα 566 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς: Τι εκτιμά για τα αποτελέσματα Q1 η Optima Bank

Τα έκτακτα κέρδη αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία της Τράπεζας Πειραιώς το πρώτο τρίμηνο, σημειώνει η Optima Bank σε έκθεσή της. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένει ένα ιδιαίτερα αποδοτικό τρίμηνο, λόγω υψηλότερων έκτακτων κερδών και παρά τις έκτακτες ζημιές λόγω του Project Sunrise III και άλλων συναλλαγών των NPEs.

Ειδικότερα, η Optima προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το Q1 θα ανέλθουν στα 457,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών το πρώτο περυσινό τρίμηνο, λόγω εκτίναξης των έκτακτων κερδών στα 566 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 280 εκατ. προέρχονται από την πώληση των POS στη Euronet και 286 εκατ. ευρώ από κινήσεις hedging. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει πτώση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 286,3 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έσοδα αναμένεται να κινηθούν 55% υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο, στα 973,4 εκατ. ευρώ. 

Οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 250 εκατ. ευρώ, με τη χρηματιστηριακή να σημειώνει ότι οι επενδυτές λογικά θα επικεντρωθούν στις εκτιμήσεις της διοίκησης για το υπόλοιπο της φετινής χρήσης. 

Η Πειραιώς ανακοινώνει αποτελέσματα την Πέμπτη 12 Μαΐου πριν το κλείσιμο της αγοράς, ενώ θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v