Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε «buy» ενώ αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα βασικά έσοδα των τραπεζών έως το 2024. Καλύτερες οι λειτουργικές συνθήκες για τον κλάδο. Οι νέες τιμές-στόχοι.

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Eurobank Equities

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών το διάστημα 2022-24 προχωρά η Eurobank Equities, όπως και σε ανάλογες αλλαγές και στις τιμές-στόχους για τις μετοχές. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι στις αλλαγές στα μοντέλα της συμπεριλαμβάνει καλύτερες λειτουργικές τάσεις, ιδίως όσον αφορά στα έσοδα. 

Η Eurobank Equities αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε "buy" από "hold", καθώς το προφίλ ρίσκου/απόδοσης έχει βελτιωθεί μετά την πρόσφαση υποαπόδοση. 

Παράλληλα, διατηρεί τις συστάσεις "buy" για Εθνική και Πειραιώς, λόγω του θετικού προφίλ ρίσκου /  απόδοσης, παρατηρώντας ότι η Εθνική εμφανίζει καλύτερα θεμελιώδη όσον αφορά στην ποιότητα ενεργητικού. 

Ως εκ τούτου, η νέα τιμή-στόχος για την Αlpha Bank ανέρχεται στο 1,42 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 4,5 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στο 1,80 ευρώ.

Πώς είδε το Q1, τι αναμένει

Οι ελληνικές τράπεζες ανακοίνωσαν σημαντικά κέρδη 1,2 δισ. ευρώ σωρευτικά το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω έκτακτων εσόδων, χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών και σημαντικής μείωσης στις προβλέψεις. 

Οι διοικήσεις των τραπεζών εμφανίστηκαν αισιόδοξες και για τα επόμενα τρίμηνα στις τηλεδιασκέψεις με τους αναλυτές, τονίζοντας ότι δεν δείχνουν να εμφανίζονται προβλήματα ποιότητας ενεργητικού.  

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε αύξηση των εκτιμήσεων για τα μεγέθη 2022, λόγω και των σημαντικών εσόδων από συναλλαγές το πρώτο τρίμηνο

Παράλληλα, προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη προ προβλέψεων της περιόδου 2023-24 κατά ένα μέσο 8%, αντανακλώντας τα αυξημένα έσοδα από βασικές δραστηριότητες και από προμήθειες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v