Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζητούν την Πέμπτη Κεφαλαιαγορά και ΧΑ

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνεδριάζουν αύριο (Πέμπτη), με την τελευταία να εξετάζει θέματα αναφορικά με παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αλλά και εισαγωγής εταιριών.

Τι συζητούν την Πέμπτη Κεφαλαιαγορά και ΧΑ
Το ενημερωτικό δελτίο για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ευκλείδης λόγω συγχώνευσης με μη εισηγμένες εταιρίες, αναμένεται να εγκρίνει αύριο το πρωί η διοίκηση του Χρηματιστηρίου. Επίσης, πράσινο φως αναμένεται να λάβει η έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές, της εταιρίας Ridenco.

Λίγη ώρα αργότερα συνεδριάζει η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία μεταξύ άλλων θα εξετάσει την εισαγωγή των εταιριών ”Ipirotiki Software & Publications AE Πληροφοριακή Συστημάτων, Εκδόσεων, Διοργάνωσης σεμιναρίου και έρευνας” (παράλληλη), Άστρα ΑΕΕΧ (κύρια) και Profile AEBE (ΝΕΧΑ). Επίσης αναμένεται να εγκριθεί ο χρηματιστηριακός εκπρόσωπος της Άβαξ Αχε, ενώ πρόκειται να ληφθεί και απόφαση για την έγκριση των επιτυχόντων χρηματιστηριακών εκπροσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, αρκετές περιπτώσεις παραβάσεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας θα απασχολήσουν τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν οι περιπτώσεις

α) Χρηματιστηριακής εταιρίας στην οποία εντοπίστηκαν παραβάσεις κατά τη διενέργεια τακτικού ελέγχου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

β) Εταιριών λήψης και διαβίβασης εντολών για σειρά παραβάσεων του κώδικα δεοντολογίας και

γ) Σειρά περιπτώσεων που αφορούν σε παραβάσεις του ΠΔ/51.

Τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα απασχολήσει ακόμη μια περίπτωση ΑΕΠΕΥ, η οποία τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισε πρόβλημα στην ΕΤΕΣΕΠ δημιουργώντας άνοιγμα εκατομμυρίων ευρώ.

Το άνοιγμα φαίνεται πως τακτοποιήθηκε, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ζήτημα θα απασχολήσει αύριο τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία ενδέχεται να λάβει καταλυτικές για το μέλλον της ΑΕΠΕΥ αποφάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v