Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με απόδοση 8,5% αντλεί €350 εκατ. η Πειραιώς

Υπερδιπλάσια η υπερκάλυψη του τίτλου, καθώς έχουν υποβληθεί προσφορές άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Με απόδοση 8,5% αντλεί €350 εκατ. η Πειραιώς

Εκλεισαν τα βιβλία προσφορών της Τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ (έναντι αρχικής στόχευσης για 300 εκατ. ευρώ) για την κάλυψη των υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων - MREL.   

Η απόδοση του τίτλου διαμορφώθηκε στο 8,5%, με το κουπόνι στο 8,25%, ενώ υποβλήθηκαν προσφορές άνω των 700 εκατ. ευρώ.  

Εκδηλώθηκε ισχυρή ζήτηση, με τα ομόλογα να «μοιράζονται» ισόποσα (50:50) σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Εντολοδόχοι είναι οι Goldman Sachs και UBS. 

To νέο ομόλογο, διάρκειας τεσσάρων ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα τρία έτη (4NC3), είναι sub-benchmark, ενώ αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β1 από τη Moody’s και Β από την S&P.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για την έκδοση Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους €350 εκατ. (εφεξής «Ομόλογο»), με κουπόνι 8,25% και απόδοση 8,50%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών.

Το Ομόλογο είναι τετραετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα τρία έτη και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου – Euro MTF Market.

Η έκδοση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για την ενίσχυση των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, «MREL»), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.

Η συναλλαγή προσέλκυσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 60 διαχειριστές κεφαλαίων, με τη ζήτηση να ανέρχεται υψηλότερα των €700 εκατ. Περισσότερο από το 60% του ποσού της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η επιτυχία της έκδοσης αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της.

Οι UBS Investment Bank και Goldman Sachs Bank Europe SE ενήργησανως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών. Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρία Μπερνίτσας ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v