Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Τιμή-στόχος τα 31,4 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos

Για την περασμένη χρονιά, η χρηματιστηριακή προβλέπει EBITDA στα €780 εκατ. και Net Income στα €438 εκατ., το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αντιστοιχεί σε μέρισμα άνω του €1 ανά μετοχή ή μερισματική απόδοση 5-6%.

Alpha Finance: Τιμή-στόχος τα 31,4 ευρώ για τη μετοχή της Mytilineos

Σημαντικά υψηλότερα ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή της Mytilineos η Alpha Finance σε νέα ανάλυσή της για την εισηγμένη. Μετά και τις ανακοινώσεις για τον μετασχηματισμό βάζει τον πήχη για τη μετοχή στα €31,4 από €20,1 προηγουμένως.

Βελτιωμένες είναι και οι προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας τόσο για το 2022 όσο και για την επόμενη τριετία. Συγκεκριμένα για το 2022 προβλέπει EBITDA στα €780 εκατ. και Net Income στα €438 εκατ., το οποίο εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αντιστοιχεί σε μέρισμα άνω του €1 ανά μετοχή ή μερισματική απόδοση 5-6%.

Για την επόμενη 5ετία (2023-2027), η Alpha προβλέπει ότι η κερδοφορία της Mytilineos θα αυξάνεται σταδιακά, με το EBITDA να ξεπερνά το €1 δισ. το 2025 ενώ το Net Income από το 2023 κιόλας θα βρεθεί πάνω από το €0,5 δισ.

Παράλληλα εκτιμάται ότι ο καθαρός δανεισμός θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω του €1 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια, ως αποτέλεσμα τόσο της υψηλής κερδοφορίας της, και άρα των ισχυρών καθαρών ταμειακών της ροών, όσο και της σωστής διαχείρισης από πλευράς της διοίκησης, των προς επένδυση κεφαλαίων, με την απόδοση των επενδυμένων κεφαλαίων της Εταιρείας (ROIC) να ξεπερνάνε σταθερά το 15%.

Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ αποτελούν βασικό άξονα της ανάπτυξης, με το μεγαλύτερο μέρος του CAPEX από το 2022 και στο εξής να εστιάζει στην «Πράσινη Μετάβαση» της εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Alpha αξιολογεί το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της MYTILINEOS πάνω από €2 δισ., κάτι το οποίο σταδιακά αρχίζει να αφουγκράζεται και η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v