Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες από τη Wood

Διατηρείται το discount έναντι των ευρωπαϊκών παρά το κλείσιμο της «ψαλίδας», τονίζει ο οίκος. Στα top picks οι μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς. Τι βλέπει για την οικονομία.

Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες από τη Wood

Η Wood & Company αυξάνει τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών, με τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς να είναι τα νέα top picks.

Για την Αlpha Bank, η σύσταση είναι buy ενώ η τιμή-στόχος είναι στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ πριν.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στα 3,40 ευρώ από 2,5 ευρώ πριν.

Για τη Eurobank, η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στο 1,80 ευρώ από 1,50 ευρώ προγενέστερα.

Τέλος, για την Εθνική Τράπεζα, η σύσταση είναι buy και η τιμή-στόχος στα 6,2 ευρώ από 5,20 ευρώ πριν.

Το χάσμα αποτίμησης έχει μειωθεί, αλλά οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με δείκτη Ρ/E της τάξης των 6 φορών για φέτος, με discount της τάξης του 25% σε σχέση με τους ομολόγους τους και 10% σε όρους δείκτη P/TBV με 0,6 φορές.

Το τρέχον περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό και αναμένεται ότι ο ρυθμός αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ θα ξεπεράσει τους μέσους όρους της Ευρωζώνης, λόγω των υψηλότερων επενδύσεων και μιας σταθερής τουριστικής περιόδου. Στο βασικό σενάριο, η Wood & Company αναμένει το ελληνικό ΑΕΠ να βρίσκεται σε θετικό έδαφος (1-2% αύξηση), ακόμη και με την Ευρωζώνη σε ύφεση.

Ενόψει της ισχυρής ελληνικής μακροοικονομικής ιστορίας, της θετικής επίδρασης από τις αυξήσεις των επιτοκίων, της υγιούς ανάπτυξης των εταιρικών δανείων και των ευνοϊκών τάσεων στην ποιότητα του ενεργητικού, η Wood αναμένει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν αυτή την υπεραπόδοση.

Η Wood & Company έχει αυξήσει τα βασικά λειτουργικά κέρδη και τις εκτιμήσεις της κατά περίπου 10% για το 2023. Ο βασικός οδηγός είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους. Η αβεβαιότητα τoυ κόστους προβλέψεων εξασθενεί σταδιακά. Η έντονη αύξηση του καθαρού εσόδου από τόκους θα τροφοδοτήσει τη βασική κερδοφορία, παρά την παραδοχή για αύξηση του κόστους κινδύνου.

Το χάσμα αποτίμησης μειώνεται, αλλά εξακολουθεί να είναι ελκυστικό. Η Wοοd μειώνει την πρόβλεψη για το κόστος ιδίων κεφαλαίων για τον κλάδο και πλέον υποθέτει 11% για ΕΤΕ, 11,5% για τη Eurobank και την Alpha και 13% για την Πειραιώς.

Αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών-στόχων και αναμένει τώρα άνοδο της τάξης του 30% για την ΕΤΕ και τη Eurobank και άνω του 40% για την Alpha και την Πειραιώς. Με βάση τις νέες τιμές-στόχους, η ΕΤΕ και η Eurobank θα διαπραγματεύονται κοντά στη λογιστική αξία και με δείκτες P/E 8-9 φορές το 2023, με την Alpha και την Πειραιώς στις 0,7 φορές περίπου, με δείκτες P/E γύρω στις 7-8 φορές.

Η περίοδος των αποτελεσμάτων του δ' τριμήνου του 2022, με καθοδήγηση για το 2023, οι πιθανές πληρωμές μερισμάτων, οι εκλογές τον Απρίλιο/Μάιο, η αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα και οι επικείμενες εκποιήσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι τα βασικά ζητήματα που είναι μπροστά μας, καταλήγει ο οίκος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v