Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεσκονίζει τις συναλλαγές στην Attica Bank η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων, μετά το απίστευτο ράλι της μετοχής. Επιτόπιοι έλεγχοι στα γραφεία τεσσάρων χρηματιστηριακών. Πώς «δένει» η υπόθεση.

Ξεσκονίζει τις συναλλαγές στην Attica Bank η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Αιφνιδιαστικοί επιτόπιοι έλεγχοι κλιμακίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα γραφεία τεσσάρων χρηματιστηριακών έγιναν χθες, μετά το απίστευτο ράλι της μετοχής της Attica Bank. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, παράλληλα, διευκρινίσεις δίνονταν από επικεφαλής 5ης εταιρείας στα κεντρικά της Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η περίπτωση της εκτός λογικής -από ένα σημείο και μετά- υπεραντίδρασης της μετοχής τέθηκε στο μικροσκόπιο του αρμόδιου τμήματος ελέγχου για να ξεκινήσει η παρακολούθηση συναλλαγών, η διασταύρωση στοιχείων, το «κοσκίνισμα» συνδιαλέξεων (οι εντολές καταγράφονται στα αρχεία των χρηματιστηριακών), με αποτέλεσμα να «δένεται» η όλη υπόθεση σταδιακά.

Σε ερώτημα του Euro2day.gr ως προς τη βραδύτητα της εξέλιξης του ελέγχου, με συνέπεια να φτάσει το 500% η άνοδος της μετοχής με αποτίμηση μεγαλύτερη της… ΤτΕ, η απάντηση ήταν πως ενώ η διαδικασία σε ό,τι αφορά «ελληνικούς κωδικούς» τρέχει γρήγορα, στοιχεία που παραπέμπουν σε offshore, «κωδικούς εξωτερικού» παίρνουν χρόνο προκειμένου να επιβεβαιωθούν.

Το Euro2day.gr από την αρχή αναφέρθηκε στο χρηματιστηριακό παράδοξο με τη συγκεκριμένη μετοχή και μάλιστα παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία (ενδεικτικά τα: Δύο διαγράμματα...χίλιες λέξεις) στον ΧΑΜαιλέοντα, που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς διευκόλυναν το έργο των εποπτικών Αρχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v