Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood: Ανεβάζει στα €3,8 την τιμή-στόχο για την Πειραιώς

Με βάση αυτή τη νέα τιμή-στόχο η Τράπεζα Πειραιώς θα τελεί υπό διαπραγμάτευση με P/TBV 0,8x και P/E 7,7x με βάση τις εκτιμήσεις για το 2023.

Wood: Ανεβάζει στα €3,8 την τιμή-στόχο για την Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων για το 2022, επισημαίνει η Wood σε ανάλυσή της, με ομαλοποιημένο ROTE της τάξης του 10%, λόγω της αύξησης κατά 10% των εξυπηρετούμενων δανείων, της ισχυρής επέκτασης του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου τα δύο τελευταία τρίμηνα και της πτώσης του δείκτη NPE σε 6,8% (με αύξηση της κάλυψης NPE στο 54%) και εντυπωσιακή βελτίωση κεφαλαιακών δεικτών (fully loaded δείκτης CET1 στο 11,5%, +285bps σε ετήσια βάση).

Η Wood προβλέπει άλλη μια ισχυρή χρονιά για το 2023, λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων, της μεγαλύτερης αποδοτικότητας και της περιορισμένης ροής νέων NPEs, οδηγώντας σε ROTE >10%. Οι μετοχές συνεχίζουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση με χαμηλούς πολλαπλασιαστές, παρά την απόδοση της τιμής της μετοχής 64% σε ετήσια βάση, με τον δείκτη P/E στο 2,1%. 

Με αυτά τα δεδομένα ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 3,80 ευρώ/μετοχή (από 3,4 ευρώ). Με βάση αυτή τη νέα τιμή-στόχο, εξηγεί, η Τράπεζα Πειραιώς θα τελεί υπό διαπραγμάτευση με P/TBV 0,8x και P/E 7,7x με βάση τις εκτιμήσεις για το 2023.

Βασικοί κίνδυνοι: Υψηλότερη ροή NPEs σε ασθενέστερο μακροοικονομικό περιβάλλον· ηπιότερη αύξηση των δανείων· χαμηλότερα περιθώρια δανεισμού· υψηλή έκθεση DTC στην κεφαλαιακή διάρθρωση· πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα λόγω των επικείμενων Γενικών Εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v