Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και τον Φεβρουάριο

Στο πρώτο δίμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 1,95 δισ.ευρώ και μερίδιο 21,90%.

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και τον Φεβρουάριο

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Φεβρουάριο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, με αντίστοιχο μερίδιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 1,11 δισ.ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,94%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 17,52% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 14,61%.

Στο πρώτο δίμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 1,95 δισ.ευρώ και μερίδιο 21,90%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,01% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 14,6%.

Η εταιρεία κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

*Δείτε τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το Φεβρουάριο και το δίμηνο στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v